Historien om Veggli

Jeg skal skrive om historien i veggli, tungt og trist og skrive om men det trengs å få det ut litt.
Jeg var der litt over 2 måneder men det var fortsatt et hælvete å være der og hvorfor i helsikken de plasserte meg i ødemarka/veggli det skjønner jeg ingenting av? Veggli er et tettsted i Rollag kommune i Buskerud fylke og det hadde faktisk bare 260 innbyggere og det er jævlig lite. Det er så merkelig at de skulle plassere meg i veggli og langt vekke fra både familie og venner og alt jeg hadde. Jeg følte meg så isolert og borte fra alt og jeg savnet og lengtet hjem hvert sekund, minutt, timer, dager, måneder og det er alt. Jeg savnet bare og komme hjem til Stavanger og hjem til familien min men jeg har kommet meg til Stavanger nå men ikke hjem og det er kjipt.

De som jeg bodde hos eller var hos var ganske kjipe og frekke absolutt. Jeg kaller dem bare for per ulv og stankelbein, har du sett den filmen om per ulv og stankelbein? Hvertfall så fulgte perulv etter stankelbein, du finner det på youtube hvertfall. Men uansett perulv fulgte etter meg vær gang jeg gikk ut døra og skulle til sentrum, det var jævlig plagsomt og bli forfulgt og føltes litt ut som om han går etter mindreårige. Så ekkelt å tenke på. De var absolutt ikke hyggelige og når de pratet til meg så pratet de bare tull og tøys og var sånn frekke i munnen.

Hver eneste morgen sto jeg opp tidlig men for det meste så var jeg oppe hele natten for jeg fikk ikke sove men hvertfall så gikk jeg veldig tidlig ut for jeg ville ikke være i det dritthuset sammen med perulv og stankelbein, jeg følte meg så utrygg og redd så da tok jeg bare bussen til sentrum men av og til måtte jeg gå til sentrum som tok 48 min hver veier. Bussen gikk til faste tider til sentrum da det ikke var lagt til rette med for eksempel sykkel. Perulv fulgte etter meg med bil hver eneste dag og det skaper jo farlig trafikk da han kjører opp og ned flere ganger.

Samvær med pappa var absolutt ikke noe imponerende og vertfall ikke det Hege Braseth kom med fra starten av for hun mente at jeg bare skulle få 2 timer to ganger i året og heldigvis for det så blei det ikke sånn i stedet sa nemnda at det skulle være 8 timer hver  måneden, kan heller ikke bli imponert av det, åhh nei 8 timer i måneden var ingenting for meg. Jeg ville jo se pappa og brødrene mine mye oftere enn det og egentlig så skulle ikke noen ting av dette vært en situasjon for jeg hører til hjemme med pappa og brødrene min og det er den eneste plassen jeg kan føler meg helt trygg, for jeg vet at det er noen som passer på meg og jeg vet at jeg er i trygge hender. Det var jo grævligt langt og reise, ååh herregud det tok jo 10 timer så pappa og brødrene mine måtte reise langt for og se meg for jeg skjønner liksom ikke hvorfor, bv kunne ha funnet en nærmere sted og da hadde ting kanskje blitt litt lettere da hadde jeg hvertfall fått treffe venninnene mine.

Etter 3 uker får jeg toalettveske med brukte ting: Neglelakk – mascara – hårbørste – leppestift og bin og det er jo dårlig og få sånne ting 3 uker etter jeg har kommet dit liksom. Og en måned etterpå fikk jeg en sakkosekk, er jo helt tåpelig og komme med sånt noe en måned etter, og at jeg må skrive her på bloggen hva som er nødvendig for jenter på min alder å ha og det er jo veldig merkelig at de som skal ha utdannelse ikke vet sånne ting, de sier at de har hatt mange barn der men hallo seriøst ingen kan tro på noe sånt når de ikke vet en gang hvem de er selv.

Jeg fikk 100 kr i ukepenger på Fredagen skulle det visst være men jeg fikk jo aldri uke penger, eller jeg fikk det bare en gang etter 3 uker på samme tid jeg fikk toalettveske med brukte ting. Bussen kosta 20 kr en vei da er det jo vel litt lite med bare 100 kr, til det sier man at perulv og stankelbein er gnien på lommeboka. Skjønner ikke det jeg for de må vel være søk rike, så skal de vel bruke alle pengene selv på og kjøpe 14 nye hester. Er jo helt tåpelig

I den perioden jeg var i Veggli hos perulv og stankelbein så spiste jeg ingenting. Spiste ikke frokost, lunsj, middag eller kvelds så det var jo dumt men det er sånn som skjer når noen onde djevler som Hege Braseth og Hege Michaelsen kidnapper meg og kjører med helt til ødemarka i Veggli. I den perioden så gikk jeg ikke på skolen heller for jeg var så sint og trist at det klarte jeg ikke og jeg klarer det fortsatt ikke siden jeg har så mange tanker og følelser inni meg, at det er så tungt og gjøre mange ting på en gang. Men alle maser på meg men la det ligge til dette er over OK. Jeg klarer ikke alt presset og alle tankene som suser rundt hele tiden, jeg klarer ikke det. Og ja det er jævlig dumt at jeg har fått skolegangen min ødelagt men det er absolutt ikke min feil så jeg skylder dette på Barnevernet i Sauda (Hege Braseth og Hege Michaelsen som har både ødelagt livet mitt og skolegangen min og det føles jo ut som at alt i verden er knust for meg og at ingenting eksisterer på en måte. Det er forferdelig det Hege Braseth og Hege Michaelsen gjør og at det i hele tatt kan være lov?

Den 26.04.17 var barnevernet i Sauda Hege Braseth og en fra kongsberg som jeg ikke aner hvem var, var i Veggli hos perulv og stankelbein. De ville snakke med meg men jeg vil absolutt ikke snakke med de og det sa jeg også men de respekterer jo ingenting av det jeg sier. De prøvde å snakke om bloggen min og jeg forventa jo det at de skulle ta det opp men de kan absolutt ikke fortelle til meg hva jeg kan skrive og ikke for jeg skriver det jeg selv vil og det jeg har lyst til. Ingen kan fortelle meg at jeg skal gjøre sånn og sånn for jeg er snart 15 år og jeg klarer å ta mine egne valg takk.

En annen dag kom de også til Veggli da de var hos perulv og stankelbein kom de opp på rommet igjen og provoserte meg. Det likte jeg absolutt ikke så jeg stakk ut og gikk hele veien til sentrum som tok 48 min og når jeg kom ned til vertshuset så kom Hege Braseth og så kom det en til og da kom reaksjonen og jeg fikk et lite sjokk for Hege Michaelsen var også der. Jeg følte meg presset inn til veggen og utrygg og redd så derfor prøvde jeg og komme meg vekk men de fulgte etter meg og det var jævlig skummelt. Jeg gikk inn på vertshuset og satt meg men Hege Michaelsen kom etter, jeg ropte ut ?kom deg vekk? men hun sto bare der jeg prøvde og komme meg vekk fra de onde jævlene og det var andre folk inne på vertshuset så jeg ropte, jeg var bare redd og følte meg truet.

En siste ting jeg skal si er at når jeg dro til kongsberg med perulv og stankelbein noe som jeg helst ikke vil men det var for og handle klær noe som de også var litt frekke på og gnien på lommeboka, de sa at det var ikke deres jobb og handle klær til meg men at jeg skulle ta med klær hjemmefra men jah jeg kunne tatt med klær hjemmefra men det hadde jeg ikke lyst til for hvorfor skal jeg gidde å ta klær hjemmefra  når jeg helst vil bo hjemme og når jeg konstant er imot alt dette her. Jeg blir jo tvunget på falsk grunnlag og dette gjør de mot min vilje. Så det blir så sykt feil at perulv og stankelbein skylde dette på meg for det har de slettes ingen grunn til for det er barnevernet i Sauda (Hege Braseth og Hege Michaelsen som har gjort alt dette og gjort ting til et hælvete for meg. Og at Perulv røyke i bilen er faen meg ikke riktig måte å vise hensyn til andre på for man skal ha respekt for den som sitter bak, for det første så har jeg ingen mulighet for og komme meg vekk fra røyken og for det andre så lukter det en lang vei.

Ja det var hele historien om Veggli og om min opplevelse der oppe i ødemarka.
Ha en fortsatt god helg mens du kan, og så blogges vi, toonje.blogg.no  


Dette bilde blei tatt i Veggli hos Perulv og Stankelbein.

10 kommentarer om “Historien om Veggli

 1. asså ka så feile deg egnt,di har tatt deg inn i barnevernet Ikke fordi du blei mobbet. noe du ikke ble. men fordi måten du og familien din snakker og skrive om ting. Det er familien din som er korrupt ikke sauda.

  Liker

 2. Kjære Tonje.
  Grunnen til at de plasserte deg langt vekk fra familien kan tenkes å være den samme som grunnen til at de kun ville du skulle treffe dem et par timer hvert halvår. Jeg pretenderer ikke å ha røntgenøyne inn i hvordan individuelle barnevernere tenker i hver enkelt sak, men det er vanlig i barnevernssaker at barnevernet tror at uansett hva som er problematisk, så skal det løses ved å sprenge familien. De har nok villet at du skulle glemme familien din, og bli tilfreds med nye omgivelser. Barnevernets ideologi hekter seg svært opp i at de tror et «miljø» slik de planlegger det, hos foster»foreldre» som «veiledes» av dem, er bra, og at biologisk familie er dårlig. Biologisk familie lar seg ikke så lett overtale av barnevernet til å tro «snusfornuftig» at de er skadelige for barnet og at barnet blir glad og fornøyd ved å være «fri» dem.

  Liker

 3. Til slike brutale og nedsettende kommentarer som den fra 1337 ovenfor må to ting sies:
  1. Uansett hva Tonjes familie måtte ha gjort eller ikke gjort, bringer samfunnet seg selv til et foraktelig lavmål når de splitter familien og hindrer en ung tenåring i å holde sammen i det daglige med dem hun hører sammen med og er glad i. Familiens kjærlighetsbånd er skjendet gjennom barnevernets aksjoner, og dermed avsløres samfunnet som noe ganske annet enn hjelpende overfor datteren i familien.
  2. Å være anonym når man skriver som 1337, bringer også hans/hennes «argumentasjon» til et lavmål. Det er foraktelig og ikke troverdig å skrive slik bak anonymitetens beskyttelse.

  Liker

 4. Du skjønne jo ikke koffor di har tatt heenne ut av familie hennes. Det er fordi di har ikke kontroll over barna sine og di sliter. Marianne ❤

  Liker

 5. bruker1337: Marianne Skånland skjønne hvertfall mer enn deg. Og hvordan kan du si at vi ikke har kontroll og sliter hjemme? Det er jo forståelig at du som er bosatt i Sauda forsvarer Hege Braseth og Hege Michaelsen men det de driver med er helt sinnsykt og at det er mulig og forsvare sånne falske folk. Og vet du i det hele tatt hva korrupt betyr? Hele Sauda er falskt og sammen arbeider de for og jage oss ut av kommunen. Jeg blei mobbet på Austrheim skole da vi sendte inn klage på skolen men rektor: Ingunn B. Svandal og Åshild Åbø Eeg takla ikke mobbingen så sendte rektor: Ingunn B. Svandal bekymringsmelding til det fucka barnevernet: Hege Braseth og Hege Michaelsen så fikk vi nok med de å gjøre.

  Liker

 6. Finn en god menneskerettighetsadvokat og saksøkevern for å krenke din rett til familien din, ved inngrep som ikke er nødvendig i et demokratisk samfunn og kreve erstatning. Se artikkel 8 i EMRK.
  Jeg antar at det er slik du kan hindre dem til å gjøre dette med andre.
  På den måten uttrykker du også hvor langt de har vurdert dine beste interesser. Og du kan be for dem å bli ekskludert fra behandling av saken i fremtiden på grunn av åpenbar skjevhet.

  Liker

 7. Samle alle bevisene (dokumenter, opptak og vitner) som barnevernsoffiserer
  – var ikke interessert i det du fortalte dem
  – prøvde Ã¥ produsere bevis for Ã¥ flytte deg ut og systematisk avvise noen bevis som kunne peke i annen retning, derfor har de vært partisk og ondsinnet i Ã¥ hÃ¥ndtere saken din.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: