Drittpakker til jul!

NÅR KATTEN ER BORTE, DANSER MUSENE PÅ BORDET!

Når katten er borte, danser musene på bordet. Slik er det nesten hver gang­ ihvertfall når barnevernet treffer akuttvedtak. Her skal jeg fortelle en fersk historie for en etter hvert sliten far.

Et barnevernkontor benyttet jula til å lage drittpakker om familievold til ham, ja både før og etter jul som var, og helt frem til denne uka som vi nå har i februar 2016.

De mente han hadde vist «motvilje til å samarbeide med vår tjeneste», og at han hadde en merkelig «fremtoning» og et «avvisende kroppspråk» ­ og noen ganger også hadde vist «sinnafjes» i kontakten med de barnevernansatte.

Med dette som bakgrunn, samt en utenforstående sakkyndig utredning som hadde konkludert med at han kunne håndterte barna veldig greit, ble det «tilfeldigvis» sendt melding fra en ufaglært miljørarbeider og helsesøster på skolen hvor barna gikk. De to hadde foretatt intervju av barna i fjor høst, og mente barna kunne ha fortalt om mulig omsorgssvikt.

Barnevernet anså meldingene som svært alvorlige, og de konkluderte med en gang med at barna tok alvorlig skade av å forbli hos sin far, endatil for hver dag som gikk.

Som følge av dette valgte barnevernkontoret å kontakte politiet og barnehuset. I følge barnevernet, diskuterte og planla de offentlige etatene deretter den «vanskelige» faren videre. Dette gjorde de i hele to og en halv måned, frem til han ble arrestert en mørk kveld i forrige uke.

Til alt overmål ble arrestasjonen begrunnet med anmeldelse fra nettopp barneverntjenesten, og de to nevnte bekymringsmeldingene fra skolen.

Uttrykket om de dansende musene er illustrerende, for da benyttet tilfeldigvis barnevernet samtidig anledningen til å ta barna ut av hjemmet og plassere dem i beredskapshjem.

Det hører med til historien, at barnas mor som barna ikke ønsket kontakt med, dukket opp for sin del akkurat samtidig ­ og benyttet anledningen til å støtte barneverntjenesten i nettopp det her.

Far ble imidlertid løslatt straks det ble lyst igjen, og krevde da straks barna tilbakeført til deres trygge hjem.

Idag fikk han endelig svar på sin klage til Fylkesnemnda hvor saken ble behandlet for noen dager siden, og det fremgikk at han fikk medhold i akkurat det.

God helg til hele familien fra oss!

Advokat Trond Wåland i Advokatfirmaet Sylte AS bistod far i saken (sak FRO­ 2016/284).

8 kommentarer om “Drittpakker til jul!

 1. Helt sinsykt……..Hva i helvete har de drevet med? Hva hadde faren din gjort? Hva i alle dager gjør at barn ikke ønsker kontakt med moren sin? Det sier kanskje litt mer om moren. enn om dem ….. Utrolig hva du og din familie har gjennomgått…Gi det jævla barnevernet inn og VINN oppreisning saken mot dem……Jeg vet at det er to sider av en sak. Jeg har jo ikke hørt barnevernet sin side, men de løgner kan jeg godt klare meg uten. De lyver, legger på og svartmaler den minste ting. Gjør man noe riktig, så er det feil i deres øyne. De vrir og vender på alt som ble sagt og gjort. Det er kun kyniske mennesker som kan jobbe i barnevernet og være med på deres spill. Spillet er å ødelegge mest mulig familier, og vise makten de har og styrken sin…..

  Liker

 2. due: Spørsmål 1: «Hva hadde faren din gjort» faren min anmeldte og sendte inn klage på skolen, vi klagde på to av saksbehandlerne som fikk sparken etter på kom hevnen fra Barnevernsjef: Hege Michaelsen etter det leide de inn konsulent: Hege Braseth for og vinne saken.

  Men nå har de henlagt saken fordi de vet at de vil tape så nå gjenstår det bare å saksøke de og få oppreisning selv om det ikke reparerer på skadene de har gjort. Det var ikke så mye mer vi kunne ha gjort eter som systemet fungerer sånn så det fungerer.

  Liker

 3. Et helt forferdelig system….Nei jeg vet ikke hva faren min ville gjort. Han kunne sikkert ikke gjort noe, slik som faren din…..

  Liker

 4. due: Beklager rotet men jeg svarte bare på spørsmålet ditt om hva faren min gjorde. Det står bedre forklart hva faren min gorde i innlegget jeg la ut nå.

  Liker

 5. Hvorfor vil du ikke ha kontakt med moren din? Jeg syns det hørtes ganske trist ut da jeg ikke hadde klart meg uten min,og barna mine er mammadalter. Pappa er også viktig. Helt klart! Du har vært gjennom altfor mye. Varme tanker ❤

  Liker

 6. Sandra: Min mor har aldri vært til stedet, hun er et stort ego for å si det milt men det er ikke demed sagt at jeg ikke er glad i henne eller la meg tenke? Jeg kjenner henne ikke en gang fordi hun selv aldri vil ta seg tid til å kjenne oss. Pappa er derimot den som alltid har vært der for oss uansett hva, bryr seg om alt og alle og hjelper til når det er nødvendig. Jeg er glad i familien min og det betyr så mye, men det gir barnevernet blanke faen i for de handler alt om penger og ødelegge velfungerende hjem. Takk for din kommentar Sandra;)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: