Austarheim Skole – mobbe Skole

Jeg hadde det ikke bra på skolen fra 4 til 7 klasse og jeg følte meg dritt hver eneste dag jeg skulle på skolen, hver gang jeg gikk til skolen følte jeg meg hjelpeløs og vær gang jeg gikk hjem fra skolen var jeg nedstemt på grunn av alt det som skjedde på skolen. Jeg hadde vondt i magen og kvalm og følte meg dårlig av dette, jeg ville ikke være på skolen for det var jo bare et hælvete.

Det var Rektor på Austarheim Skole: Rektor Ingunn B. Svandal sitt ansvar å stanse mobbingen men det gjorde hun ikke fordi hun ikke klarte å takle det så da fortsatte jo mobbingen bare. Jeg sa flere ganger at jeg ikke hadde det bra på skolen både til rektor og lærer: Åshild Åbø Eeg men de gjorde ingen ting med det så jeg satt der på pinebenken og følte meg hjelpeløs.

Vi hadde mange møter på skolen men når vi ikke nådde fram med det så sendte vi inn en klage til fylkesmannen der det sto blant annet: Skolesjefen i Sauda er gift med rektor Ingunn B. Svandal og er inhabil, fylkesmannen sender allikevel klagen videre til Sauda kommune, nå skal rådmann Wictor Juul i Sauda kommune behandle saken som i sin tur henla hele saken med beskjed til barnevernet. det viste seg senere at han har helehalve familien sin i jobb hos fylkesmannen i utdanningsavdelingen.

Barnevernet ved Solveig Stensland og Synne Fatnes Skorpe og to fra politiet kom hjem til oss. Politiet var vel med for og skremme oss, Solveig Stensland hadde enesamtale med meg på soverommet der jeg forteller om mobbingen på Austarheim Skole, da får jeg beskjed om at jeg husker feil så forteller Solveig hva hun vil jeg skal huske (Mobbing skjedde ikke) skolen sin versjon. Pappa sende en ny klage til fylkesmannen og Solveig Stensland og Synne Fatnes Skorpe får sparken i barnevernet, da leier barnevernsjef Hege Michalsen inn Hege Braseth (konsulent fra Karmøy)  

Etter alt dette så har skjedd på Austarheim skole med mobbing og alt det som barnevernet har gjort med min familie så er jeg veldig skolelei. Skolen har blitt kjedelig og jeg får ikke noe lyst til å gå på skolen i det hele tatt lenger. Jeg opplever skolen som et mareritt og alt føles bare unødvendig. Skolen er ikke gøy lenger men det er sikkert ikke meningen at skolen skal være så gøy heller men man skal hvertfall trives og ha det godt men det gjør jeg ikke lenger fordi ting har blitt som det har blitt og jeg må har opplevd en masse ting som har vært og er et hælvete.

Vi blogges, toonje.blogg.no

10 kommentarer om “Austarheim Skole – mobbe Skole

 1. Uff, helt forferdelig hvordan de holder på mot dere. Ja de står sammen det systemet der. Det er vanskelig når man først har kommet under BV, da er de som hauken etter offeret sitt. Du er meget reflektert, selv om du ikke er så gammel. Du er kjempeflink til å skrive om dette som skjedde. Jeg får helt vondt av deg og dine famille, og jeg vet så alt for godt hvilket hva dere har gått igjennom, på en måte…. Du virker som en sterk jente, så la INGEN knekke deg. Min sønn som er 10 år er utsatt for mobbing. Skolen prøver å hjelpe, men de hjelper ikke nok! De burde faktisk fjerne en gutt fra den skolen. Det er den eneste måten å få dette til å fungere. Men NEI! Det gjør de IKKE! I sted så ser det ut som at min sønn må bytte skole om dette fortsetter. Virkelig noe feil med systemet JA!

  Liker

 2. due: Det er grusomt hvordan barnevernet holder på Hege Braseth og Hege Micaelsen. Det var leit å høre at sønnen din er utsatt for mobbing for det gjør veldig mye med oss. påvirker oss i hverdagen og man føler seg veldig nedstemt og lei av alt og det er en dritt følelse osv… Det du beskriver om at de ikke fjerne den som mobber fra skolen og til slutt er det den som blir mobbet som må bytte skole fordi skolen ikke er i stand til og stoppe det. Har vært gjennom det to ganger på to ulike skoler og det er jo ikke noe bra system idag. Jeg ble utsatt for fyskisk mobbing og stille mobbing på den andre skolen. Så du linken til utenlansk lenger nede i et tidligere innlegg? Du kunne jo ha sendt inn din historie om rektoren som ikke tar ansvar på den skolen som gutten din går på.

  Liker

 3. Ja det er forferdelig hva sønnen min er utsatt for. Stille mobbing! Mer utestengt enn mobbet, men det er en slags mobbing det også…. Nei jeg så ikke dette, uansett så har rektoren av en eller annen grunn sluttet. Hun satt bare 1 år! Lurer med hvorfor hun sa opp/ ble oppsagt 🙂 Blir ny rektor til høsten. Jeg ve ikke hvem, ennå….

  Liker

 4. Tonje skriver: «… da leier barnevernsjef Hege Michalsen inn Hege Braseth (konsulent fra Karmøy)»
  Karmøy er kjent for flere enn deg, Tonje; miljøet i barnevernet der sto for «hjelpen» til «Glassjenta». Så de har kanskje sine «rutiner». Flere uttalelser fra barnevernssjefen i Karmøy angående den saken i avisartikler sitert og lenket til her:
  «Saken Glassjenta»  
  http://forum.r-b-v.net/viewtopic.php?f=210&t=8494
  Men dette betyr ikke at barnevernet gjennomgående er bedre andre steder. Opplæringen (utdannelsen) av barnevernsfolk er særs uheldig.
    

  Liker

 5. Marianne Skånland: Likhetene mellom glassjenta og min sak er nok så lik så man kunne tro at Hege Braseth hadde vært inni saken med glassjenta og, da er det ikke rart det har gått galt med glassjenta. Hege Braseth burde ha blitt straffe forfulgt og betalt tilbake alt det hun har tjent på dette med unger.

  Liker

 6. due: Ja det er utrolig hvordan folk kan holde på og at man ikke kan være voksen nok til å rekke ut en hånd, bry seg og stoppe det som skjer. Rektoren må kunne ta hånd om det som skjer på skolen.

  Liker

 7. Min datter, Jeva Gabrielle, ble også mobbet på skolen hun gikk. Hun fortalte meg dette gjentatte ganger og hadde entydige symptomer som viste meg at hun virkelig ble mobbet.
  «Pappa, jeg har så vondt i magen». «Pappa, jeg vil ikke gå på skolen i dag.» etc. etc. Jeg har selv vært mobbeoffer, og vet hva som er hva.
  Jeva Gabrielles klasseforstander, som også senere sendte bekymringsmelding til Barnevernet i Karmøy, sa ved to anledninger til meg: «Jeva er for dum til å forstå at hun ikke blir mobbet». For meg vitner dette mer om lærerens manglende kompetanse enn noe annet. Men også skolen stiller seg på lærerens side. Jeg siterer fra brev fra skolen: «Kontaktlærer har snakket med de aktuelle elevene, og mener at det ikke er mobbing, men mer konflikter og misforståelser.
  Jeg skal undersøke saken videre i morgen. Jeg lager et enkeltvedtak på det der vi skisserer hvordan vi har undersøkt saken, og hva vi konkluderer med av evt. tiltak.
  Takk for at du tar kontakt. Jeva skal ikke bli ertet, og vi skal jobbe for at at hun skal trives på skolen.»
  …og dette skal kalles kvalifiserte lærere.

  Liker

 8. Marianne Skånland sier at det har oppstått en misforståelse med min kommentar. Skriver derfor på nytt.
  Jeg er far til Jeva Gabrielle og Kira Ingebjørg. Jeva Gabrielle ble mobbet på skolen, men klasseforstanderen hennes kalte henne «for dum til å forstå at hun ikke blir mobbet». Dette er sjokkerende for meg å få med meg, siden jeg er mobbeoffer selv – og vet meget godt hva mobbing er.
  Jeva og Kira er imidlertid nå trygge. De er flyttet til utlandet – langt bort fra Barnevernet.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: