Sauda barnevern

Hey jeg er en jente på 15 år.

Det er en stund siden jeg har blogga/skrevet innlegg og grunnen for det er jo fordi at det er ikke så mye mer å blogge om oppi dette her styret med barnevernet. Men jeg hadde jo sendt e-post til barn og likestillingsministeren i sommer når jeg ble kidnappet og ble plassert i fosterhjem i buskerud i veggli. Du vet selv du som har vært oppi alt det styre med barnevernet, vet hvor vondt det er og bli kidnappet og bli tatt fra hjemmet.

Jeg sendte inn den e-posten til barn og likestillingsministeren og jeg og Advokaten har vært på møter og snakket litt om det. Og hun skulle sende inn et skriv men jeg synes at alt tar så lang tid og jeg orke ikke å vente lenger fordi det tar livet av meg. Pluss jeg orke rett å slett ikke å stå og se på at barnevernet i Sauda Hege Braseth og Hege Michalsen går fritt enda de burde sitte inne bak lås og slå. Jeg vet ikke hva jeg skal gjør nå? Vi skulle jo saksøke Sauda kommune/Sauda barnevern men det vil få en prislapp på kr: 500 000,- som jeg ikke har. Det snakkes mye om fri rettshjelp men det dekker jo ingenting så det vil si det samme som at jeg er rettsløs. Det vil si at barnevernet Hege Braseth og Hege Michalsen kan  mishandle, mobbe og trakassere akkurat så mye de vil uten at det får noen konsekvenser. Barn har ingen rettigheter eller kan forsvare seg når det gjelder barnevern i Norge.
Barnevernet kan tilogmed få foreldre arrestert uten at det er noen grunn til det

Jeg vil bare si litt om hvordan det går på skolen og det går sånn sett okey. Jeg kan si at jeg sliter litt med konsentrasjonen fordi alt jeg tenker på er det som har skjedd og alt som jeg har fått til men som jeg ikke kommer noe vei med. Og  jeg føler ikke helt at jeg har kommet på plass i skolen ennå.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre? Jeg kommer ingen vei med noe som helst fordi systemet fungerer bare så jævlig dårlig. Jeg har både skrevet inn til journalister men det er ingen som er villig til å ta inn saken min, jeg har skrevet inn til forskjellige folk som sitter i regjeringen og jeg har skrevet inn til barn og likestilingsministeren. Jeg har prøvd alt men fortsatt kommer jeg ingen vei. Jeg vil ikke gi opp og jeg skal stå på videre uansett hva som venter meg. Du som er med å kjemper imot barnevernet del dette innlegget

Fuck barnevernet, de kan faen meg brenna
Fuck barnevernet, de ødelegge hjemma
Fuck barnevernet, dåkke hjelpe faen ingen
De står bare der å vise pekefingeren

Toonje.blogg.no

 

10 kommentarer om “Sauda barnevern

 1. Wow, du er jaggu stærk. Stå på! Aldri gi opp. Husk! kunnskap gir makt, men visdom er naar man vet hva man skal gjre med makten.

  Liker

 2. Fra det du skriver, høres det ut som om det langsomt går bedre bl.a. på skolen. Det er viktig, for utdannelse er et kraftig redskap uansett hva man vil oppnå videre i livet. (Ja, jeg vet at det høres prektig og læreraktig ut! Det får ikke hjelpe!)
  Du er i tvil om hva du skal gjøre nå angående barnevernet. Dette har du felles med så godt som alle barnevernsofre. Stat og kommuner har drevet igjennom bestemmelser som gjør dem nærmest rettsløse på den måten du beskriver.
  Men EN ting må du gjøre: Du må la bloggen din bli liggende på nettet! Det er så mange som sletter de tingene de har skrevet etter en stund ? hvis det ikke «foregår noe» eller blir dialog, så tenker de: «Dette er ikke lenger relevant.» eller «Dette er det ingen som finner noe nytte i.»
  Det er feil. Nettopp når det gjelder barnevern og holdningen til det i befolkningen, er det viktig å kunne vise til sånt som din saksbeskrivelse, blant annet for å prøve å få inn i hodet på folk at det nåværende barnevernet ikke gjør tilfeldige feil, men har kjørt slik i årtier, faktisk tilbake i 120 år minst. Jeg har mye nytte av ting som ble skrevet for 20-30 år siden (de viser ofte at barnevernet ikke er blitt hverken verre eller bedre, bare rammer enda flere). Altså er det Ola Nordmanns tro, holdninger til familie, barn, foreldre, samfunn, frihet, godt og vondt, som må forandres. Og det kan vi bare klare hvis vi omhyggelig bringer ut opplysninger over lang tid.
  Jeg vet at for familier som står oppe i barnevernssaker, så haster det brennende. Men vi MÅ holde oppe opplysningsvirksomheten og kritikken over tid, og det er noe vi KAN gjøre uansett hvor fortvilende de pågående sakene er. Bloggen din er god i dette arbeidet; den teller. Bare vent til du blir myndig, så står du så fritt til å knytte mange forbindelser i det videre arbeidet.

  Liker

 3. Marianne Skånland: Ja men det er vanskelig å gå på skolen når jeg har mistet den tilliten til dem alle når barnevernet har tatt kontakt med skolen. Jeg skal la bloggen være liggende på nettet alltid. Det rammer mange barn og familier ja og det er ikke bra, det må vi få en slutt på. Jeg er så enig i det du skriver og jeg vil også takke deg for støtten og hjelpen jeg har fått av deg.

  Liker

 4. Du skriver ingen avis er villig til å velge din sak opp…
  Det er bare ett gjenværende alternativ. Kontakt utenlandske medier, som BBC, Deutsche Well etc. Jeg nevner disse fordi de allerede har laget dokumentar for norsk barnevern.

  Liker

 5. Forstår så alt for godt hvor vanskelig det er å stå opp i mot barnevern.
  Du virker som ei sterk og tøff jente, og uansett hvordan dette går og hvor ille det er….aldri gi deg.
  Marianne Skånland gir deg gode råd, og jeg er veldig enig med henne.
  Forstår så godt at skole også blir vanskelig, men nøkkelen til et bedre liv er utdannelse. Kunnskap gir makt, og kjemp for å klare skolen. Å få ødelagt skolegang og utdannelse er nok fort gjort……og den som taper på det er nettopp du. Gjør alt du kan for å få til skole, selv om du ikke stoler på lærere. Du har sikkert erfaringer som har satt spor.
  Ta dårlige erfaringer som lærdom………det er alt for tidlig og trist at både du og andre skal være nødt til å forstå at det er alt for mange voksne som ikke er til å stole på. Men slik er det. Så vit det……men gjør ditt beste for at det ikke skal ødelegge mulighetene dine til å jobbe for en fremtid. Ikke lett, men du fortjener det beste……også en utdannelse.
  La bloggen din fortsette……..for det er viktig å få ut informasjon om hvor ille det er . Du er ikke alene……men ikke alle klarer å sette ord på det og dele det slik du gjør.
  Ha tro på deg selv….og ta vare på deg selv. Kjemp for alt som er kjært. Og den viktigste måten å kjempe og vinne på er at du klarer å ta vare på deg selv og ikke lar styret med barnevern ødelegge mer enn det må. Jo mindre ødeleggelse…..jo større seier……..for deg.
  Den som aldri gir seg…..kan aldri tape. Ta vare på deg selv. Du er ikke alene…..og skal det bli endring av barnevern så er stemmer som din viktig…..og skal du ha ei sterk stemme og et godt liv som voksen så er utdannelse og at du har klart å ta vare på deg selv viktig.
  Trist at barn og unge skal få slike vonde erfaringer og være nødt til å bli voksen så alt for tidlig.

  Liker

 6. Anonym: Tusen takk. Ja jeg skal klare og vil ha en utdannelse men det er vanskelig når ting har blitt som det har blitt å når barnevernet bare går i veien og ødelegger alt. Jeg gjør mitt beste og bedre enn det kan det ikke bli men jeg er så skolelei og orke ikke mer. Jeg vil ut av skolen men jeg vil fortsatt ha en utdannelse og ha et bra liv som voksen. Jeg har fått en dårlig tillit til skolen men jeg skal ikke la det ødelegge det hele, det er vanskelig men det skal gå min vei og ikke omvendt. Skolen er en dårlig opplevelse for meg og hadde det vært opp til meg så ville jeg bare droppe ut med en gang men sånn er det ikke. Jeg går på skolen og gjør mitt beste og bedre en det kan ingen forvente og jeg har min måtte å gjøre ting på og sånn er det og sånn blir det.

  Ja takk jeg skal la bloggen fortsette og den skal være offentlig på nettet alltid.

  Jeg skal stå på, ha tro på meg selv og kjempe for det jeg står for. Jeg skal aldri gi opp.
  Tusen takk for at du tok deg tiden til og lese og skrive en kommentar, det setter jeg pris på ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: