Mobbing på Austarheim skole i Sauda

Ingunn B. Svandal er rektor https://www.facebook.com/ingunn.b.svandal ved Austarheim skole og er gift med Jakob Svandal som er skolesjef i Sauda kommune. Og Lærer Åshild Åbø Eeg https://www.facebook.com/ashildae?ref=br_rs  og er gift med lærer Øyvind Amlid Eeg på ungdomsskolen https://www.facebook.com/oaaml var lærer på skolen og de var ikke i stand til å takle mobbingen på skolen og vi var på mange møter og de hadde en truede kroppsadferd, jeg turte jo ikke si noe annet enn det de ville høre. Jeg var redd og hadde ikke lyst å dra på skolen. Rektor Ingunn B. Svandal kom opp med en ide med å bringe inn helsesøster Tone Rassmusen Birkeland https://www.facebook.com/tone.r.birkeland som skulle undersøke forholdene med medelevene om hvorfor jeg ikke hadde venninner i klassen. Helsesøster tok meg med på en lang biltur uten samtykke fra min far det var på denne bilturen Helsesøster Tone Rasmussen Birkeland lurte meg ved å si at hun hadde taushetsplikt jeg spurte henne om hun skulle si det videre om det vi hadde snakket om men da sa hun at hun lovet hun ikke skulle si noe og at hun hadde taushetsplikt men det hun ikke sa var at hun også har opplysningsplikt som overgår taushetsplikten. Det jeg fortalte til henne var at jeg synes lærer Åshild Åbø Egg hadde blitt strengere etter at de mottok klagen på stille mobbing.

Etter bilturen så jeg Helsesøster Tone Rasmussen Birkeland gå inn til lærerkontoret i gangen og når jeg var på vei til klasserommet så jeg lærer Åshild Åbø Egg gikk inn på lærerkontoret i gangen. Dagen etter så ble jeg innkalt til et møte med rektor Ingunn B. Svandal og læreren Åshild Åbø Eeg og de fortalte meg og spurte meg ut akkurat på samme måte som helsesøster Tone Rasmussen Birkeland gjorde det var da jeg fant ut at hun hadde brutt taushetsplikten og jeg mistet tilliten til helsesøster som jeg stolte på. Rektoren og læreren hadde en truende adferd på det møtet, jeg var alene på skolen og jeg var redd og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Etter den dagen så var jeg ikke helt meg selv fordi jeg hadde vondt i magen og og hadde ikke noe lyst å dra på skolen dagen etter.  

Vi sendte inn en klage på skolen da Rektoren ikke ville ta hånd om mobbingen og ta dette på alvor. Når skolen ikke ville reagere så sendte vi den videre til fylkesmannen, fylkesmannen sender det i retur til rådmannen Wictor Juul  https://www.facebook.com/wictor.juul og han hennlegger alt for mobbing finnes ikke i hans kommune. Etter dette slutter han som rådmann i Sauda og jobber nå som rådmann i nabokommunen. Så sendte vi en kopi til ordføreren men han er da gift med helsesøster Tone Rasmussen Birkeland. Rådmann Wictor Juul er gift med Hilde Folkvord Juul som er rådgiver ved utdanningsavdelingen hos fylkesmannen. Så her er det mange inhabile folk.

Helsesøster Tone Rasmussen Birkeland ringer til pappa og sier at grunnen for at jeg, Tonje har vondt i magen er: når jeg  ser en tom ølboks på bordet hjemme så forbinder jeg det med moren min og ser tilbake i tid. Dette er helt tåpelig av helsesøster å påstå sånne ting og hun hadde heller ikke spurt meg om det faktisk var grunnen for at jeg fikk vondt i magen. Jeg hadde vondt i magen i et helt år og spesielt de dagene rett før vi skulle ha gym time på skolen. Jeg hatet gym og gruet meg hver dag for å ha gym. Etterpå mente Helsesøster Tone Birkeland Rasmussen at hun hadde løst hele saken og sendte bekymringsmelding til barnevernet. Rektor Ingunn B. Svandal gjorde det samme men hun truet først med det.

DEL GJERNE VIDERE

Vi blogges, toonje.blogg.no

Reklame

5 kommentarer om “Mobbing på Austarheim skole i Sauda

 1. Det er ikke korrekt at opplysningsplikten var større enn konfidensialitetsplikten. De to har generelt liknende krefter, og det må undersøkes nøye for selve saken, som er sterkere.
  Dette er en klassisk krig mot menneskerettigheter. Ikke et kollisjon mellom foreldrenes rett og din eneste rett, men også en egen kollisjon med egen rettighet.
  Og så kommer begrepet «nødvendig i et demokratisk samfunn» fra EMRK (fortsatt artikkel 8m også til beskyttelse av privatlivet) inn!
  Det kan bare være lovlig å avsløre når det er virkelig en plikt til å gi opplysning: avsløring må være avgjørende for din sikkerhet og må bare føre til en forholdsmessig skade i ditt privatliv. Så lenge du er i alvorlig, overhengende risiko, er opplysningen lovlig. Så lenge ikke, må det betraktes som ulovlig og kunne være kvalifisert selv for en straffeprosedyre også.

  Liker

 2. Jasper: Jeg referer til det Marianne Skånland har kommentert i et av tidligere innlegg: Hvis du refererer til helsesøsters informering til skole og barnevern: I Norge har man den absurde ordning at all slik informasjon som formidles mellom offentlige etater, er lovlig, til og med en plikt hvis disse offentlig ansatte aktørene er «bekymret» for et barn. «Opplysningsplikt» går foran taushetsplikt! Derimot regnes det ofte som ulovlig å la almenheten få vite det. Folkemeningen og lovgivningen tror også at det er så «sensitivt» for barn at folk får vite hvordan barnevernet behandler dem og deres familie.

  Altså: Tingene er snudd på hodet, i et totalitært system med staten som ufeilbarlig gud. Helsesøster unnlater å fortelle Tonje at hun IKKE har taushetsplikt overfor skolefolk og barnevern, bare overfor befolkningen i bygda.

  Liker

 3. Tonje, Jasper prøver å uttrykke hvordan det bør være, særlig i forhold til Den Europeiske Menneskerettighetskonvensjon. Jeg er ofte mer ironisk! Når barnevernsofre for eksempel skriver om hva barnevernet har gjort og spør om de har lov til det, sier/skriver jeg ofte: «Spiller liten/ingen rolle i praksis. Det er ofte barnevernet gjør noe de ikke HAR lov til, men de FÅR lov.»

  Liker

 4. Forresten synes jeg gjerne Jasper kan kommentere på engelsk i bloggen din. Hvis han bruker klar, enkel setningsbygning, kan det gå bra for deg å slå opp på selve ordene. Har du en god ordbok engelsk-norsk, norsk-engelsk, Tonje? Hvis ikke, se det om i en bokhandel. Det er vel verdt pengene.

  Liker

 5. Marianne Skånland: Jasper kan gjerne kommentere på engelsk ja, det er god trening det. Ja jeg har ordbok på engelsk-norsk men jeg prøver å lete etter den norsk-engelsk ordbok som er oppi eskene en plass.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: