Brev til barne og likestilingsministeren

Jeg skreiv et brev til barn og likestilingsministeren Solveig Horne blant annet om min egen sak og de må faen meg reagera. Jeg snakker for meg selv og alle de familiene og barna som er rammet av dette faenskapet barnevernet begår hver eneste dag. Ha litt medfølelse for faen og HJELP oss alle som blir rammet og slått ned av barnevernet. Dette gjelder liv å død, jeg og vi alle kjemper hver eneste dag og vi slår hos fast når jeg/vi er uenige om ting for jeg/vi kjemper for vår egne liv og jeg/vi kjemper for å ha det godt i et fryktelig samfunn og et jævlig dårlig system. Så gjerne les dette brevet som jeg skreiv til barne og likestillingsministeren.

                                           Brev til barne og likestilingsministeren Solveig Horne

Dette brevet er fra en desperat jente på 15 år. Jeg skreiv et tidligere brev til deg når jeg bodde i fosterhjem i Veggli som ligger i Buskerud der stod det blant annet hvordan jeg hadde det og hva som hadde skjedd med meg og min familie osv?.. Jeg skriver et nytt brev til deg for mange grunner 1. Det brevet jeg sendte til deg forrige gang og jeg fikk et standardbrev tilbake. Du sendte brevet mitt videre til fylkesmannen i Stavanger som skulle opprette en tilsynssak men jeg må si det at det tar jævlig lang tid før det skjer noe som helst. Jeg var på møte med fylkesmannen i Oktober i forbindelse med den tilsynssaken og der han stilte meg og broren min 18 spørsmål og det samme skulle han gjøre med flere ungdommer som hadde med Sauda barnevern å gjøre.

Jeg spurte om noen spørsmål selv og det var blant annet: Skal ikke barnevernet (Hege Braseth og Hege Michalsen) få straff for dette? Fylkesmannen sa at de ikke hadde rettigheter til å gi de noen som helst form for straff ikke en gang å si fyfy kan de gjøre. De kan bare gi beskjed om at sånn og sånn kan de gjøre det bedre i fremtiden (retningslinjer). Jeg skulle på et møte til med fylkesmannen angående den tilsynssaken der jeg skulle fortelle om hele historien min, men det tar jo minst 1 år før det skjer noe og tilogmed da skjer det ingenting for det har seg jo sånn at de har jo ingen rettigheter eller makt til å gjøre noe.

Sauda kommune/barnevern er kriminelle. (Hege Braseth og Hege Michalsen) følger ikke reglene eller lovene men de får ikke straff for det. De får bare ennå en stjerne i boka for hvert barn de kidnapper fra sine kjære hjem og det er på falske grunnlag. Vi som blir rammet av barnevernet har ikke rettigheter til og forsvare hos selv. Og du Solveig Horne som er barne og likestillingsminister burde se helheten i hva barnevernet gjør hver eneste dag mot barn og familie. Våkn opp dere som er satt til å styre dette landet og se helheten i alt det faenskapet barnevernet gjør hver eneste dag mot barn og familie. Vis oss at dere ikke bare har en høy stilling og fet lommebok, men også et godt hjerte og en klok hjerne. Få opp øynene nå da, jeg ber dere. Her står flere barn og unge og skriver til deg Solveig Horne men du sender bare standardbrev tilbake og tar en kopi til fylkesmannen i kommunen man bor i og så er det hans jobb og ta det derfra men hva gjør det en forskjell når han ikke har noen rettigheter eller nok makt til å gjøre noe med det.

Barn og unge fra hele verden gjør hærverk på institusjoner, rømmer fra fosterhjem, institusjoner osv? Men kan dere ikke se at det er et rop om hjelp når man ikke blir hørt noen plass så må man jo gjøre et eller annet for og få oppmerksomhet ved å gjøre hærverk det kan være til stor grad eller liten grad men uansett så er det et rop om HJELP.   

Men folk havner i ungdomsfengsel og langt verre ting, og hva faen har de fortjent dette ved en sånn staff?  Media skriver og skriver om unge folk som kommer fra barneverninstitusjoner om at de har brent ned en institusjon eller knivstukket folk på gaten men media skriver ikke hvorfor disse personene gjør dette. Når man har barnevernet på nakken så fører det til at man blander seg inn i dårlige miljøer på gaten eller langt verre ting som å stjele osv og det er ikke dermed sagt at det er foreldrene sin skyld at de har havnet opp i sånne problemer. Det er jo barnevernet som er det hele problemet her. Barnevernet gjemmer seg bak lover og regler og tror de bare kan hoppe videre akkurat som ingenting har skjedd.  

Det menes og si at Norge er et av verdens tryggeste land nja tror du skal tenke litt på det. Jeg føler meg hvertfall ikke trygg da barnevernet har gjort så samme skade på både meg og familien min og langt flere barn og familier også. Barnevernet kidnapper barn ut av hjemmet, barnevernet driver med menneskehandel med barn, barnevernet driver med mishandling av familie og barn. Barnevernet gjør overgrep mot familier og barn hver eneste dag og dere som sitter og styrer dette landet ser bare på  og tror at det er noe lek men det er det faktisk ikke for det gjelder liv og død. Jeg snakker for meg selv og alle familier og barn som er rammet av barnevernet.

Jeg har lest på nettet om taterne familie og det har jo ikke endret seg noe særlig fra den tid til idag. Samfunnet vi lever i dag er forferdelig. Barnevernet (Hege Braseth og Hege Michalsen) driver med kjøp og salg av barn og unge. De beriker seg på barn og unge og tjener godt på det, Hege Braseth tjener veldig godt på det.  La barnevernet stå til ansvar for all faenskap de har påført meg og min familie og alle andre som er rammet av barnevernet.

Jeg håper at dette ga deg et sterkt inntrykk at nå må det gjøres noe her BARNEVERNET VIL VI HA FULLSTENDIG FJERNET Jeg er jo ikke overbevist om at samfunnet og systemet vil endre seg på noe vis men ta dette brevet med deg videre og ha litt medfølelse for faen.

FÅ OPP ØYNENE og fjern barnevernet for godt. Det er mitt eneste juleønske.

6 kommentarer om “Brev til barne og likestilingsministeren

 1. Dear Tonje!
  I have not seen Jasper write comments here for a little while, but I hope he returns and posts a Christmas greeting in English.
  Because you wrote earlier that you were positive to some English, I think I will send this greeting to you in English.
  Your letter to the Minister is very good, so congratulations! You generally write well and this is perhaps among your best! I value very much that you have thoughts for others who are hit by Barnevernet.
  I wish you and your entire family a very joyful Christmas. You are TOGETHER now. It is a blessing which is greater than most other things in life.
  Best Christmas wishes from Marianne

  Liker

 2. Marianne Skånland: Hei. Ja Jasper må gjerne komme tilbake og kommentere og gjerne på engelsk også hvis han vil det ;))

  Jeg har Engelsk-Norsk ordbok som jeg slo opp på når jeg fikk denne kommentaren men det var vanskeligere en forventet men sånn er det jo bare i begynnelsen men jeg skal jo forstette med det. Men jeg slo opp på oversetteren denne gang.

  Ja selvfølgelig og jeg vil jo hjelpe andre som er og har vært i samme sitvasjon som meg.
  Men som sakt jeg tror ikke Solveig Horne tar det til seg, jeg tror ikke at hun tar noe til seg. Barnevernet bygger seg opp på makt og grådighet og danner seg en gruppe og panipulerer de til å miste vettet og så ødelegge flere og flere familier og barn. Barnevernet er idioter og egoister som lever i maktmisbruk og fuckhet.

  Tusen takk skal du ha. Vi skal ha en så fin jul som det går ann å ha med alle de traumatiske opplevelsene og tankene som kommer opp på denne tiden.

  Så øsnker jeg deg også en riktig god jul med masse god mat og kos med familien for det er det beste. Mvh Tonje

  Liker

 3. Hello Toonje,
  my apologies for disappearing for a while. I was sick and then illness went through my family…
  What a nice open letter! If the minister reads the letter correctly she should forward it to the Prosecutor General in order to start a penal procedure. Any other response is circumlocation.
  This is a quite good way of expressing yourself. Actually your blogposts are also nice attempts for getting the child welfare officers to sue you and then you should get the right to prove that your accusations were true…
  A speach from Jan Simonsen came to my mind… See http://www.barnefjern.org/tok-et-oppgjor-med-solveig-horne/ or http://www.mhskanland.net/page2/page433/page433.html.
  You might want to include the same why they should have a pain in the belly for in your next letter 😉
  There are a few things to care about while writing such posts. I wonder if you have discussed such an approach with an attorney…
  It is important that you should be able to provide at least a grounded suspicion… and it depends on the actual crime what it means. Some of the criminal offences can be committed even by negligence. I would focus on them (like breach of confidentiality). Otherwise it could be key to have evidence on the intent of the officers. In most cases it is not a criminal offense to be an idiot…
  Without such an evidence it can be risky for you to make accusations.
  So I think it might make sense to make a systematic review of Norwegian Penal Code and check who is likely a perpetrator of which crime. You could — as a last resort, «ultima ratio» as latin says — report alleged crimes to police or prosecutor. But you really need to be wise in how to do that, and no need to play all cards at once.
  As far as I understand the country governor is trying to hide the case under the carpet… and does not know that this could become an impossible mission if you are smart… You will need to be wise as the serpent and innocent as doves to make it impossible to hide the case under the carpet.
  Anyway. This is the time to prepare for Christmas (so do not spend too much time on planning and dreaming about what will you do)…
  May God bless you!

  Liker

 4. Jeg skjønner godt at det ikke er så enkelt med engelsk med én gang, Tonje. Ja, det er riktig: Slå opp! Gradvis husker du de enkelte ord, og lærer deg ikke bare én betydning, men betydningsvarianter som det ordet kan ha. Og prøv gjerne en automatisk oversettelse når du har prøvet selv (skjønt noen ganger er de misvisende eller uforståelige).
  Det Jasper har skrevet her på engelsk, er også en diger munnfull! Jasper, dette kan du ikke mene at Tonje skal makte?! Hehe, skriv en enkel julehilsen!
  Her er imidlertid en oversettelse av det jeg skrev selv. En måte å arbeide med fremmedspråk på, Tonje, er at du da sjekker, når du har oversettelsen, at/om du forstår HVORFOR det betyr det.
  «Kjære Tonje.
  Jeg har ikke sett Jasper skrive kommentarer her på en liten stund, men jeg håper han kommer tilbake og posterer en julehilsen på engelsk.
  Fordi du skrev tidligere at du var positiv til litt engelsk, tror jeg jeg vil sende denne hilsenen til deg på engelsk.
  Ditt brev til statsråden er meget godt, så gratulerer! Du skriver generelt godt, og dette er kanskje blant dine beste (skriftlige produkter). Jeg setter stor pris på at du har tanker for andre som er rammet av barnevernet!
  Jeg ønsker deg og hele din familie en meget gledelig jul. Dere er SAMMEN nå. Det er en velsignelse som er større enn de fleste andre ting i livet.
  Beste juleønsker fra Marianne

  Liker

 5. Jasperr: Dette var mye tekst å ta inn over seg på engelsk men jeg gjør mitt beste hehe.
  Jeg har fått svarbrevet tilbake av barne og likestillingsministeren og jeg har lagt ut svarbrevet på bloggen så du kan ta en titt. Jeg er ikke særlig fornøyd med svarbrevet jeg fikk men jeg forventa ikke noe mer heller for jeg visste jo at det ikke var noe tak i de idiotene (Barne og likestillingsministeren). Her roper jeg og aller andre barn og unge om hjelp på at nå må det gjøres noe her, nå må det hælvetes barnevernet legges ned.

  God jul til deg…

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: