Hjemmebesøk, bekymringsmelding og lydopptak

Austarheim Skule sender bekymringsmelding etter klage på mobbing.
19.06.2015 Første møte med barnevern.mp3
På grunn av dette urolige møte må Sauda barnevern ha politi med på neste besøk.
24.06.2015 Barnevernet kommer hjem med politi hiver ut wenke min anstand. lydfil


Referatet 24.06.2015 til Steinsland stemmer ikke med opptaket

Ut av dette møte 24.06.2015 blir det sendt ny bekymringsmelding fra politiet.
24 kommentarer om “Hjemmebesøk, bekymringsmelding og lydopptak

 1. Jeg er sjokkert over det som kommer fram i disse lydfilene. Har rett og slett ikke ord. Jobber disse saksbehandlerne fortsatt i barnevernet?
  Og denne helsesøsteren, anmeldte dere henne for brudd på taushetsplikten? Hun hadde IKKE lov til å viderebringe opplysningene du ga henne til læreren din. Når det gjelder barnevernet, har helsesøster bare meldeplikt hvis hun mistenker mishandling, andre former for alvorlig omsorgssvikt, eller hvis hun vet at en ungdom har vist vedvarende alvorlige atferdsvansker. Det siste må dreie seg om vedvarende rusmisbruk, alvorlig kriminalitet, «utpreget normløs atferd» som prostitusjon og manglende tilknytning til normalt livsmønster. ADHD, innadvendthet, o.l, gjelder ikke. Det er ikke nok å mistenke at barnets situasjon ikke er optimal. Se helsepersonelloven paragraf 33. Skolen er underlagt de samme reglene, se opplæringsloven paragraf 15. Barneombudet oppsummerer: http://barneombudet.no/for-voksne/voksne-hjelper-barn/skole/taushetsplikt-pa-skolen/
  Ble helsesøster og skolen spurt om hva de mistenkte da bekymringsmeldingene ble sendt? Mange i disse yrkene tror demlig at det holder å være «bekymret», de har glemt hva de nøyaktig må være bekymret for for at meldeplikten trer inn. Det er høy terskel.
  At ikke bv vet bedre, er utrolig.

  Liker

 2. Malle: Jeg vet ikke om disse saksbehandlerne har fortsatt jobb i barnevernet. Men Solveig Steinsland har ikke jobb i barnevernet lenger, heldigvis for det. Jeg vet ikke med Synne Skorpe men likevel så får vi inderlig håpe at alle ansatte i Sauda barnevern, politi og nav får sparken.
  Ja vi anmeldte Helsesøster Tone Rasmussen Birkeland og vi anmeldte skolen men da de er så nære venner med lensmannen så blir alt henlagt. Og alt som ble sendt til fylkesmannen ble sendt tilbake da rådmannen har familie innen undervisningsavdelingen hos fylkesmannen og når rådmannen Wictor juul mottar saken passer han på og henlegger alt.

  Da de er gode venner seg imellom og alle har fått beskjed om at det ikke finnes mobbing i kommunen så vil jeg tro de har snakket veldig mye om hvordan de skal gå fram. Det viser tydelig (Barnevernet Solveig Steinsland) kom hjem til meg og fortalte meg at jeg ikke hadde blitt utsatt for mobbing men ville ha meg til å tro skolen sin versjon. Det at jeg ble mobbet og ikke hadde noen venninner gjorde at jeg ble lei meg og var mye alene, det brukte helsesøster og rektor imot meg når de sendte bekymringmelding. Når vi tok det opp i første møte med bv ville de ikke høre eller undersøke noen ting som helst i skolen når det var skolen det var noe galt med. Det står også tydelig på kommunens side at det er null mobbing: https://www.sauda.kommune.no/tenester/skule-sfo/ og da slår de ned på alle som blir mobbet og ikke de som mobber.

  Liker

 3. Inhabilitet og kameraderi, med andre ord. Fysj. Og disse folka er jo tydeligvis ikke oppdatert på hva mobbing inkluderer: Utfrysing, ikke-inkludering, baksnakking, osv. Det behøver ikke å dreie seg om synlig verbal eller fysisk krenking. Dette er faktisk nedskrevet nå, og det er den enkeltes subjektive opplevelse av mobbingen som gjelder, hva andre måtte mene er revnende likegyldig.
  Leit å lese om det du har vært gjennom, håper virkelig du er på vei til å få det bedre. En god terapi er å hjelpe andre som er samme situasjon, og her tror jeg du er på god vei, bare ved å skrive og være åpen.

  Liker

 4. Btw, ang. mobbing: Mange lærere burde lese hva denne jenta forteller: https://www.nrk.no/dokumentar/xl/den-nye-laereren-ble-redningen-for-elise-1.13807862
  «Jeg har alltid hatt det vanskelig sosialt, og følte vel aldri at jeg hadde noen ordentlige venner», forklarer Elise. «Elise gikk i det hun selv beskriver som en vanskelig klasse. Spesielt blant jentene var det mye utestenging og intriger, men mye foregikk i det skjulte».
  Mange lærere klarer ikke å snappe opp slike ting, mange gidder ikke engang å følge med.

  Liker

 5. Malle: Jo takk. Jeg er jo hjemme hos min kjære familie igjen nå etter at barnevernet i Sauda Hege Braseth Henla saken og vi vant. Jeg sliter litt ennå med skole, søvn osv.. etter alt faenskapen barnevernet lager i stand.

  Ja det er jo så sant det du skriver at det er god terapi å hjelpe andre som er i samme situasjon og bloggen er jo med å bidrar til det med foreeksempel råd, tips og alle innleggene jeg skriver.

  Liker

 6. Malle: Både lærere, rektor og folk rundt burde legge merke til sånne ting og ikke minst gjøre noe med problemet istedet for og late som ingenting og dekke over det hele. De fleste skoler sier de er Mobbe fri men det er å gå litt feil ut, hva legger skolen i mobbe fri egentlig?

  Liker

 7. Malle: Jeg skulle gjerne saksøkt Sauda kommune og det hadde jeg gjort for lenge siden hvis vi ikke stod her og var helt rettsløse helt uten rettigheter da sko jeg gjerne gjort det. Sauda kommune skjuler seg så godt som når lyset slunkne men sannheten kan de aldri legge lokk på selv om det er det de gjør nå så vil jo alltid sannheten være her på bloggen der jeg skriver min livshistorie. Det Sauda kommune har gjort skal ALDRI ALDRI LEGGES LOKK PÅ NOEN GANG.

  Liker

 8. Jeg sitter helt paff etter å ha lest dette. Jeg har ikke hørt på lydfilen, men det du har publisert av dokumenter gjør meg målløs, rett og slett.
  Jeg vil bare beklage til alle barn i Norge som utsettes for dette her. Jeg er lei for det barnevern og politi på slep utsetter dere for! Vit at det også finnes voksne mennesker med fornuften i behold, som støtter dere ❤
  Nå skjønner jeg også mer av hvorfor politiet har lav tillit hos mange! Helt utrolig.

  Liker

 9. Nå har jeg skummet gjennom lydfilen der Wenche blir kastet ut.
  Og blir bare helt matt!
  Wenche snakker rolig og samlet, og sier ikke noe jeg oppfatter som upassende, i det hele tatt.
  Damen fra barnevernet, derimot, går i motforsvar, hever stemmen, snakker som en foss, avbryter. Og er utrolig frekk og helt umulig å føre en samtale med!
  Så, etter det jeg hører, skulle hun vært kastet ut!
  Den lydfilen er et sterkt bevis for hva denne politimannen tillater seg å gjøre , i sin tjeneste!
  Han sender en falsk bekymringsmelding.
  Vet ikke om dere orker å anmelde dette. Men det er trakkasering og mere til. Dere har rett til å ha støtteperson, som jeg får et positiv inntrykk av her. Jeg mangler ord for hvor ille jeg synes dette er.
  Den bekymringsmeldingen knebler deres rett til å ha en støtteperson i møter med barnevernet, bare fordi hun stiler relevante spørsmål og bryr seg om saken deres!
  Hvor er Norge på vei. Visste ikke det er blitt så utrolig ille. ❤

  Liker

 10. Hilde: Vi har anmeldt både Austarheim skole, helsesøster og politi (han som skrev en grov bekymringmelding) med mange flere, men Tomas Breivik som er lensmann/var sørger for og henlegge alt sammen. Da ble løsningen litt annerledes og vi måtte komme oss vekk fra all den trakasseringen/uthengt i den lille kommunen.

  Liker

 11. Jeg må bare spørre, er det lov å legge ut slike dokumenter på nettet? Jeg selv har kjennskap til Sauda kommune å kan få dem til å sjekke dette ut og se om du har brutt noen lover 🙂
  Ja, barnevernet kan være drit, men nå hører vi kun saken fra din side. Barnevernet tar ikke folk fra andre familier for ingen grunn. De som jobber i BV får ikke poeng for å skaffe barn i forsterhjem, de får poeng for å gjøre jobben sin. Mener de at du ikke burde gått gjennom det du gjorde, da har de gjort jobben sin. Mener de at det va nødvendig å gjøre dette, har de gjort jobben sin. Det med helsesøster? Ja, helsesøster har taushetsplikt. Men om det virker at du trenger hjelp, eller at det er utenfor helsesøster sin kompetanse, så har faktisk helsesøster plikt til å fortelle de som er over henne. Akkurat som at du hadde vore under 16 og gravid, foreldrene måtte blitt advart, SELV om legen har taushetsplikt.

  Liker

 12. Anonym: Ja det er fult lovlig å legge ut slike ting på nettet. De er offentlige personer og jobber i offentlige stillinger og det de gjør i sin jobb er grunn til å diskuteres men når det er dermed snakk om privatlivet så er det ikke lov men nå har jeg jo ikke gjort det da.

  Liker

 13. Nei! Det er helt ulovlig å legge ut lydfiler av private folk, slik du har gjordt her. De som er offentlig ansatt er en annen sak. Lydfilen med «Wenke» er helt ulovlig! Og håper dette får etterspill…. Her går du langt over streken!

  Liker

 14. Anonym: Hei Ane. Det du sier av private folk, hvem er private folk her? Det som er privat har jeg fått tillatelse av og da er det bare offentlige folk igjen. Har du ikke satt deg inn i lovene før du skriver noe så tåpelig. Kan du vise til noen lover?

  Liker

 15. Lykke til, dette er lastet ned lagret å kopiert url linken som viser at du har lagt ut navn og slike ting! Ja de jobber i en offentlig tjeneste, mek de gjør ikje de om til offentluge personer! Uavhengig av om de er privat elle offentligge personer så er det strengt forbudt, haddr du fuogt med i skoletimene hadde du vist bedre!
  Tips til å få deg venner som ikke er 50+ : ikke driv å spre kvalme eller hakke ned på andre! Jeg lærte av mine foreldre at visd jeg var slemme eller uhøffelug mot andrr, ville de ikke lekevmed meg! Så du kan jo starte der?

  Liker

 16. Anonym: JA jeg er fult klar over at det blir sagt navn i lydopptakene, men de er offentlige personer og jobber i offentlige stillinger og det de gjør i sin jobb er grunn til å diskuteres å ta opp. Kanskje du bør følge med i timene selv?

  Liker

 17. Anonym talsperson fra Sauda kommune:
  Hva i himmelens navn er dette for oppførsel!? Hersketeknikk, fordekte trusler og løgn!! 1) Tonje har helt rett i at det er i hennes fulle rett å offentliggjøre dokumenter som angår henne. De eneste som har den minste mulighet til å motsette seg dette er de foresatte, -i dette tilfellet hennes far. Dette inkluderer navngitte personer som har handlet på vegne av det offentlige, hvilket i dette tilfellet er skole (inkl. helsesøster v.skolen), barnevern og politi. 2) Betingelsen for å offentliggjøre materiale og filer (bilder, lydfiler, video, dokumenter) av og/eller med privatpersoner, er vedkommendes samtykke. Wenke har gitt Tonje sitt samtykke, ergo offentliggjøringen er fullt lovlig. Det som derimot IKKE er lov, er angiveri, hvilket her omfatter alt fra anmeldelser til bekymringsmeldinger mellom etater, på falsk grunnlag. Lydfilen beviser at Wenke opptrådte korrekt på alle måter under det respektive møtet! Og det samme gjelder i aller høyeste grad Tonjes far! Det eneste bemerkelsesverdige ved hans opptreden, er at han klarer å forholde seg rolig og saklig gjennom hele dette besøket. Hvordan det lar seg gjøre å komme igjennom dette uten å miste besinnelsen, er faktisk langt over min fatteevne.. For i motsetning til Wenche og familien, opptrer barnevernets representanter under enhver kritikk! Det samme gjelder forsåvidt også politiets representanter. At deres grunnlag for å delta på dette besøket er syltynt får så være. Det er alt for mange overtramp her til å henge seg opp i slikt flisespikkeri. Derimot kan en ikke se gjennom fingrene med at de bryter med den upartiske ‘bystander’ -rollen de er gitt å innta i slike situasjoner.
  Så kommer du her å forsøker å presse/true den forurettede i denne saken til taushet med bla.a å feilsitere loven! -Og billig hersketeknikk i form av sleivspark som «du får følge med i timen» og den slags! Gudsjelov at det ikke er en ‘normal’ tenåring du har med å gjøre her, da du ville hatt store muligheter for å lykkes. Men Tonje er heldigvis i denne sammenhengen på ingen måte noen ‘normal tenåring, hvilket desverre jeg vil si er uheldig i andre sammenhenger, da ‘problemer’ i disse årene skal bestå av gutter og ‘bad hair days’. -Ikke å sloss mot overgrep fra det offentlige!
  – Og et lite PS til slutt: Hadde DU fulgt med i timen, ville du i det minste kunnet skilte med et minstemål av gramatikk, ordforståelse og rettskrivning!..
  – PSS: Om du ønsker et minstemål av respekt, kreves det at du iallefall har baller [excuse my French] til å oppgi fornavnet ditt, om ikke annet!!

  Liker

 18. Eg har ikkje høyrd lydfilane, er litt forsiktig med det. Det er ikkje heilt greit å leggje ut lydfiler. Derimot er det greit å ta avskrift og leggje ut teksten. Eg freistar halde meg innafor loven, og heller dokumentere barnevernets lovbrot.

  Det er behagelig å vete at eg har mine opptak, og at barnevernet no også veit det. Når barnevernets løgner er dokumentera er dei også hennimote sjakk-matt. Dette forsterkast av at dei ikkje har nokon grunn til å hevde eg har brote lova.

  Deter utrulig korleis raportar skriven av barnevernet avviker frå den verkeligheta ein skjølv opplever og, som i mitt tilfelle, har på opptakar.

  Barnevernet er så stolte av sin gode intuisjon, eller «magefølese». Det er besyndelig korleis moment som stør opp om barnevernstantenes «magefølese» vært beskriven i detalj og på ein slik måte at intrykket barnevetnet ynskjer skal skapast forsterkast. Dette gjerast mellom anna ved å skildre kroppspråk og stemmeleie. Ingen direkte løgnar, men det er ikkje ei sannferdig framstilling av situiasjonen. Eit godt døme var når me snakka om min bakgrunn og utdannelse. I ledelse og orginisering arbeid hadde me ein psykolog som foreleste. I rapporten stod det at eg hadde gått til psykolog. Vel, eg hadde gått friviljug til forelesinga, men eg utveksla aldri eit ord med han, og var overhode ikkje på hontoret hånom. Dette kunne ikkje misforstås all den tid temaet var opplæringa eg hadde i dette, men dei fekk vridd det til. Dette er eit døme på korleis barnevernet får raportar til å framstå som noko anna enn det som vart sagt. Det er desse raportane som dannar grunnlag for avgjer i nemnd og rett. Er det då så rart det går så til dei grader gale?

  Eg reagera på at rapporten beskriv avreisa der Tonje stryk pappa over ryggen som om ho ynskjer å trøyste han. Mentaliseringsevna må vere dårlig utvikkla hjå desse tantene. Framande menneske har vore i huset og borna veit barnevernet kan tvangsflytte borna. At borna har tillit til far og held fast ved det trygge er heilt naturlig, og syner at far gjer godt arbeid med borna. Desverre får barnevernet vridd dette også til noko negativt.

  Stå på Tonje. Hald deg saklig og sannferdig. Det er vårt beste våpen mot dei løgnaktige og usaklige «tantene». Dersom du får tid anbefaler eg du set deg ned og går gjennom lydopptaka og skriv ned dei klåre løgnene. Legg gjerne inn tidspunktet i lydfila når du skriv loggen. Eg likar rekneark, ei smal kolonne for tidspunkt, ei for avskrift av lydopptak og ei kolonne ror avskrift av raporten. Då kan du ss skilnaden og snøgt finne att det som seiast om nokon freistar påstå du fær med løgn.

  Du gjer det usedvanlig godt!

  Liker

 19. Huff altså! Gleder meg til den dagen du innser at barnevernet har gjort rett i denne saken! Nettopp hørt gjennom den første lydfilen, har du hørt den? Kan virke som du ikke har gjort det, for det høres ut som pappaen din driter i alle problemer som er i familien din. I den første lydfilen så hører jeg en jente som har det vanskelig og som sliter både hjemme og på skole, men så lenge far din får det som han vil så er det helt greit at du får ha det så vondt som du har hatt det i oppveksten, dette er min oppfattelse etter jeg hørte lydfilen! I denne saken så står jeg virkelig på barnevernets side! Håper du og familien din får hjelp, det trenger dere kraftig!! Heia barnevernet i denne saken🙌🏻

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: