Fb slettet innlegget mitt om Hege Braseth

Jeg postet et innlegg på FB for litt siden der jeg skrev et innlegg om Hege Braseth. Jeg kom meg ikke inn på FB men det viste seg at FB hadde fjernet innlegget mitt om Hege Braseth. I innlegget så stod det ikke noe priv og det var verken mobbing eller sjikane men det kan være at FB har sine egne regler om ytringsfrihet som ikke er det samme som vi har i Norge.

les det i rød skrift.

Er det noen som er blitt krenket her så er det meg og min familie på det groveste av
SAUDA KOMMUNE.

Noen poster mer krenkelse på min blogg og sier det er min far som står for bloggen som er forkastelig i seg selv.

§ 267. Krenkelse av privatlivets fred

Den som gjennom offentlig meddelelse krenker privatlivets fred, straffes med bot eller fengsel inntil 1 år.

Straff etter første ledd kommer ikke til anvendelse på den som bare har deltatt ved teknisk bistand eller distribusjon av et blad eller tidsskrift produsert i riket. Tilsvarende gjelder for kringkastingssendinger.

Straff etter første ledd kan bortfalle dersom meddelelsen var fremkalt av den fornærmede selv ved utilbørlig atferd, eller meddelelsen er blitt gjengjeldt ved en krenkelse av privatlivets fred eller en kroppskrenkelse.

35 kommentarer om “Fb slettet innlegget mitt om Hege Braseth

 1. Er ikke rart det blir fjernet, du krenker andre! Du kommer aldri til å få jobb eller noen ting , så mye som du driver å hakker på andre mennesker

  Liker

 2. Anonym: For det første så er det et lavmål å være anonym når du skriver sånn. Hva er det du gjemmer deg for og hva vil du med det du skriver. Er det for og hakke på meg, er det så mye bedre da?

  Liker

 3. Slutt å heng ut andre mennesker, barnevernet gjør en god jobb men glipper av og til! Du burde prøve ut forandringsfabrikken, de gjør d så bra! Nå har de nettopp fått endres barnevernloven , og de FORANDRER MED KJÆRLIGHET OG PRØVER Å MENER IKKE AT BARNEVERNET ER KJÆRLIGHET MEN DE JOBBER MED DET! FF ER BEST INGEN PROTEST

  Liker

 4. Hei, forstår frustrasjonen din over hvordan barnevernet har behandlet denne saken, men synes det er viktig å tenke på alt det gode barnevernet også gjør, har selv dårlig erfaring med barnevernet men tenker at de gjør så mye annet godt for andre, alle andre barn som blir seksuelt misbrukt fra de er 2 år nesten hverdag, blir slått i hel av foreldre, alle de de redder. Alle de barna som får ett liv med trygghet og kjærlighet pga barnevernet. Det å henge ut enkelt personer er ikke løsningen, og det å hele veien gå i angrep på barnevernet hjelper heller ikke, du må være villig til å forstå og høre på hva andre har si, og være med å gjøre en forskjell, fks i forandringsfabrikken, som gjør en så god jobb med å endre barnevernet, Det at alle skal jobbe med kjærlighet at det er blitt en ny lov pga forandringsfabrikken er stort, det nytter ikke å bare se det negative her, du må gi slipp på alt som har skjedd og se fremover. Ja det va dumt og skulle ikke blitt gjort slik, er helt enig med deg der men er feil måte du også gjør det på. Du har jo kommet hjem igjen og det er kjempe bra, fokuser heller på det, og fremover! Er anonym for ønsker ikke at du skal virte hvem jeg er med tanke på at du henger enkelt personer ut og ønsker ikke å bli hengt ut fordi jeg sier min mening.

  Liker

 5. Anonym: Jeg har ikke sett at barnevernet har redda noen. Barnevernet har bare ødelagt og knust familier og barn det er jo det de kan best. Den kjærligheten du snakker om er jo ingen kjærlighet, se helheten i dette da. Barnevernet gjør bare faenskap og hvis du jobber i forandringfabrikken så har du helt sikkert blitt hjernevasket av hun der Marit Sanner. Jeg har ikke hengt ut noen og hvis du ikke kan lese så må du rett og slett bare lære deg det for det står på bloggen, de paragrafene som tilsier at jeg har ytringsfrihet men det som du skriver er noe helt annet, det er for og henge ut meg som priv person. Og dessuten er du ikke anonym for jeg har IP adressen din og vet hvor du bor så fortsetter du og henge ut meg så blir du anmeldt.

  Liker

 6. Stor i kjeften Tonje? Barnevernet har «reddet» flere barn i hjem. Jeg kjenner veldig mange som ville flytte hjemmefra på grunn av rus, vold , seksuelle overgrep og narkotika! For de ungdommene så har det vert den beste dagen i sitt liv! Grunnen til at du ikke har sett det, er fordi du er blind på den positive sida og kun ser negativt bare fordi du tror alt handler om deg og din familie

  Liker

 7. Anonym: Tull, hadde du lest så hadde du vist hva Tonje står for. Barnevern i sin nåværende form gjør mer skade enn godt, og det at hun skriver her vitner bare om at lovene må endres.
  Men forstår det sånn at du mener det er helt greit at barnevernet ødelegger fire familier vis de klarer å redder fem andre.

  Liker

 8. Anonym: Hva mener du med stor i kjeften? Det handler om hvordan systemet er bygget opp på. På bloggen skriver jeg for det meste om hva meg og min familie har vært gjennom og hvor dårlig systemet har behandlet oss. Det er tusenvis av barn og familie som blir behandlet som dyr i bur, syns du det er rettferdig? Syns du det er greit at barnevernet skal slippe unna med all faenskapen de begår hverdag mot barn og familie og så mener du at jeg henger ut folk når det er barnevernet så henger ut oss og andre.

  Liker

 9. Anonym…Du må nok vente til å kommentere til du vet hva du snakker om.Jeg er 50 år.Har tre voksne barn og ser at du nok må bli litt eldre også.Når du er anonym viser det også at du er usikker til dine egne kommentarer…Du vet ikke nok til å uttale deg,er jeg redd.Ha en fin dag.

  Liker

 10. Bare ikkje bry deg om.Det Negative kommentaren Tonje.Ser det er dei som veit minst om Barnevernet eller dei som jobber der som synes dei gjør ein god jobb !

  Liker

 11. Jeg vil kjempe med deg, jeg vil også kjempe for vårt fedreland og kjempe under vårt norske flagg. Jeg vil kjempe for demokrati, og for å få demokrati må vi også gjøre STORE valg. Ytringsfrihet er i store farvann i Norge for tiden, eller etter 2012 når ideen om «hatefulle ytringer» kom på bordet. Jeg ønsker 100% ytringsfrihet og ikke 20% ytringsfrihet! Jeg ønsker 100% demokrati og ikke bare 50% demokrati! Det å kritisere en ideologi eller et system er IKKE ULOVLIG i det hele tatt, bare for å få det klinkende klart. Men som sagt kan eliten si at dette er ulovlig fordi vi er uenig i noe, og har vi demokrati og ytringsfrihet i Norge da? Nei! La oss kjempe sammen om en bedre framtid for oss og våre neste generasjoner ❤ Love and hug

  Liker

 12. Bare fordi jeg er usikker? Nei, det er nok fordi Tonje henger voksne ut så jævli lett! Har ikje lyst te å bli hengt ut av ei 15 år gammel jente som verken vet eller kan noe spesielt om barnevernet. Hun bruker bare sin egen historier og ting som ble skrevet ned på en blogg eller i avisen, hun må seriøst vokse opp snart!

  Liker

 13. Hei, jeg lurer litt på en ting. Du som er så veldig i mot barnevernet, og skriver veldig mye om de. Jeg lurer litt på ang et pqrofftreff du nylig var på, hva sa du til de som var der da? for siden du er så veldig i mot de så må du ha kunnet si noe høyt om det? og SPESIELT om forandringsfabrikken? fordi du er sånt i mot det, hva sa du om de til de?

  Liker

 14. 1. Jeg er enig med anonym om at du ikke bør krenke folk bare fordi de jobber i bv. De er ikke onde. Men resten av kommentaren med jobb og fremtid synes jeg var unødvendig. Er lov med forskjellige meninger og det skal respekteres.
  2. Såvidt jeg forsto (correct me if im wrong) var grunnen til at du ikke ville være med i forandringsfabrikken at noen hadde en annen mening en deg og mente at BV ikke var ondskapsfullt?
  3. Du sier du vil jobbe for å endre lovverket osv… men du vil jo tydligvis ikke være med på å endre lovverket når du sier du ikke vil være med på forandringsfabrikken fordi noen har en annen mening enn deg? Hvordan ønsker du å endre lovverket da?

  Liker

 15. politiker: Først utgir du deg for og være anonym så utgir du deg for og være en politiker, hvor vil du hen med det da… er du seriøs med det du skriver. Jeg ser ingen grunn til å stå til ansvar for deg, jeg ser heller ikke noen av dere i forandringfabrikken har lest bloggen. Det virker mer ut som at dere skal hevne dere fordi jeg ikke ville være medlem hos dere og som beskrevet tidligere så er det lite voksent av dere og skrive slik som dere gjør. Noe mer enn dette vil jeg ikke svare dere for dere har ingen respekt for andres meninger.

  Liker

 16. Til «alle» dere som er anonyme !
  Hvorfor i all verden har du/dere ikke «guts» nok til å stå frem med ditt/deres navn når du/dere publiserer din/deres meninger ???
  Anonymitet er en feighet som ikke kan beskrives med ord og som anonym/-e kan du/dere ikke tas seriøst.
  Så Tonje – å svare på slike kommentarer er etter min mening totalt bortkastet tid.
  Statistikkene om BV er helt klare i sin tale og kan på ingen måte bortforklares selv om mange fornekter de!
  Det å fornekte det er i mine øyne det samme «fanatisme» som uansett ikke vil se virkeligheten !!!

  Liker

 17. Ser ut som om du trenge en jævli stor dose av kjærlighet, så sender deg varme klemmer❤❤ ser ut som om du ikke får det du trenger Hjemme🙃 så innlegget sitt om Marit Sanner og at du hadde hengt henne ut, jeg kommer til å ri te purken fordi det ser ut som om foreldrene dine ikke har lært deg hvordan en skal oppføre seg

  Liker

 18. Her var det mye å gripe fatt i. Jeg vil begynne med å si at det selvsagt er barn som lir og familier som ikke fungerer. Det har det vært til alle tider, og vi vil nok ha det i fremtiden også. Spørsmålet er hvordan kan disse få best mulig hjelp? Gjennom dagens barnevern? Jeg tror ikke det.
  De som ikke er hjernevasket, men har fulgt med, har sikkert fått med seg at dagens barnevernsystem har fått massiv kritikk overalt- Forskere kritiserer og både nasjonalt og internasjonalt er folk forundret over at dette systemet fortsatt eksisterer. De griper nemlig ikke inn når de skal, men tar barna fra velfungerende familier. De raider fødestuene og tar barn fra unge mødre som aldri har fått prøvd seg og skremmer folk gjennom akuttvedtak. Det kommer frem at selvmordsprosenten blant barnevernsbarn er mye større enn elles i folket, og på grunn av mangel på tilsyn er antall sexuelt missbrukte mye større enn blant folk elles. Hva ser vi da? jo et system som ikke fungerer. Barn er viktige og når det systemet som har så mange mangler ikke fungerer, så må en være villig til å ta en diskusjon på det. Noen få får hjelp, men å si at barnevernet gjør så mye godt er en myte. Den har ingen rot i virkeligheten og er motbevist for lenge siden.
  Har en da lov til å kritisere de som står for dette systemet? De er offentlige ansatte og må tole kritikk. Og forandringsfabrikken har gått ut med høy flaggføring og må kunne ta en støyt. Lederene kan være gode mennesker, men de støtter et system som ødelegge unge. Det er ikke bra.
  Dagens system hører hjemme på historiens skraphaug og vi må få et system som hjelper i mye større grad. Her mener vi i motsetning til forandringsfabrikken at en ikke kan reformere det gamle, men tenke helt nytt

  Liker

 19. Veldig bra skrevet av deg Inge Olsen.
  Og til Emilie – jeg er veldig sikker på at Tonje vet meget godt hva som er best for henne.
  OG jeg savner også etternavnet ditt. – ALLE som kan stå for sine meninger har INGEN problemer med å signere med fullt navn. (Med mindre du bare «troller» da)
  Og det du kommer med er grove usannheter om Tonje som du ikke har et snev av belegg for å påstå og videre kommer du med regelrette trusler om politi.
  Slikt underbygger mitt inntrykk av deg at du er en «troller» !
  Som en av grunnleggerne og nestleder i foreningen: Menneskerettigheter i Norge – Human Rights in Norway så VET jeg at det er svært mye brudd på det som skjer innen barnevernet.
  Selvfølgelig så gjør de noe rett også, men det er nesten så jeg får lyst til å skrive:
  «Selv en blind person treffer bare denne får prøvd mange nok ganger».
  Jeg personlig er helt klar på at Marit Sanner er KUN propaganda slik at systemet ved en rask titt ser velfungerende ut – en påstand jeg underbygger med å henvise til hennes tette tilknytting til det offentlige.
  Inge Olsen beskriver en del av fakta og mange flere kan tilføyes.
  Det som er helt klart er at Norge er sterkt overrepresentert hos EMK i Strasbourg i forhold til både antall saker og domfellelser når vi tar befolkningsantallet i landet i betraktning – dette gjelder særlig BV saker selv om den generelle rettssikkerhet for enkeltindividet i Norge også er svært dårlig.
  Det er selvfølgelig lov til å være uenig – men oppfordrer igjen til å skrive under fullt navn og ikke minst bruke en språkbruk som er dannet.
  For den språkbruken som de anonyme (trollene) har brukt over avslører den/de enkelte og sier i grunn ALT !

  Liker

 20. Et barnevern må vi ha. Det er såpass mange barn som lever under direkte skadelige forhold, både med rus, alkohol og seksualisert overgrep at noen må gripe inn overfor disse barna. Men. Det er et stort Men. Pr.i dag har vi et barnevern som i alt for liten grad påtar seg undersøkelsesansvaret sitt og dermed faller disse barna galant utenfor deres søkelys. Det er alt for mange saker på landsbasis som dreier seg om påståtte oppdragerfeil, manglende kontakt og manglende samarbeid som danner grunnlaget for en omsorgovertakelse. Det er også dokumenterte episoder der kommuneøkonomi spiller inn i omsorgovertakelse. Kan dette være med på å rette opp tilliten til barnevernet? Ikke i mine øyne. Stå på Tonje.

  Liker

 21. Toonje: la meg si det slik: Det er ikke politisk korrekt å kritisere barnevernet. Som det ikke er politisk riktig å snakke om å snakke voldige kvinner heller. Likevel kan disse tingene skje, og politisk korrekthet er som en selektiv blindfold…
  Facebook ser ut til å opprettholde politisk korrekthet ganske ofte.

  Liker

 22. @Anonymous: ikke noe problem med barnevern så lenge de bare sparer barn som virkelig må bli frelst. Men barnevernet bryter med menneskerettighetene til barnet de burde beskytte når de gjør et tiltak som ikke er nødvendig i et demokratisk samfunn. Gå og lære om menneskerettigheter og spesielt om EMK (artikkel 8)! https://www.echr.coe.int/Documents/Convention_NOR.pdf — Ikrafttredelse i Norge: 1953. Internasjonale avtaler har fortrinnsrett over innenlandske lover.
  Toonjes kritikk er for unødvendig tvungen intervensjon i hennes familie som fortsatt kan være gyldig selv om andre barn måtte bli frelst.

  Liker

 23. Jasper: Politikeren lager lovene og jeg holder meg så godt jeg kan inn forbi.

  Jeg kritiserer ingen men forteller det som dem har gjort mot meg og min familie så er det opp til andre å kritisere, jeg vil bare ha en debatt rundt galskapen så de står for ;))

  Liker

 24. Jeg er barnevernsansatt og har deltat på flere foredrag fra Forandringsfabrikken. Jeg leser at du mener at de ikke endret barnevernet gjennom de årene de har vært aktive. Jeg som jobber i barnevernet, opplever det ikke på samme måte som deg. De har gjerne ikke endret mange lover, men de har under foredrag jeg har deltatt på, lært meg og fått meg til å forstå hva jeg må gjøre anderledes i min jobb. De har påpekt hvor vi har feilet, gitt oss veiledning i hvilke endringer som må gjennomføres hos oss lokalt, for at vi skal gjøre en bedre jobb, med de barna vi møter. Dette vet jeg at de også har gjort ovenfor mange andre av landets barnevernskontorer. Du ser gjerne ikke endringene de har bidratt med på papiret og gjennom lover, men mengden kunnskap og hvordan denne kunnskapen endrer hvordan vi eller jeg jobber er stor. Jeg tenkte bare at jeg skulle fortelle dette, slik at du gjerne kan se at for meg som barnevernasnsatt, har de hatt en stor betydning.

  Liker

 25. Jeg er glad du lærer fra forandringsfabrikken, og det er nyttig i jobben din.
  Men jeg tror ikke du trenger å bli med noen forening velges av regjeringen hvis du vil foreslå endringer. (Bare tenk på det friske nye på AP som tyder på å avvikle private aktører …)
  Den kritiske delen av historien er grunnleggende menneskerettighet for familien, på grunn av EMK, med prioritet over innenlands lover, som er i kraft i Norge siden 1953. Det kreves at noen statlig inngrep til rett til familie og rett til privatliv skal være nødvendig i et demokratisk samfunn i hvert enkelt tilfelle.
  Alle de innenlandske rettslige kravene til minimal innblanding, ved først å undersøke hjelpetiltak, om å prøve fosterforeldre i utvidet familie først, om plikt til å rapportere til barnevern i tilfelle alvorlig og overhengende risiko kommer fra kriteriet «nødvendig i et demokratisk samfunn «i hvert enkelt tilfelle.
  I Toonjes tilfelle ligner så mange skandaløse saker i Norge (tenk på Glass Girl, Natasha og Erik og tvillingene, Naustdal-saken, Mihalak-saken, polsk gutt som kalte Krysztof Rutkowski for å bli reddet ut av Norge, Silje Garmos sak og så på og så videre) er det alvorlig tvil om nødvendigheten i et demokratisk samfunn (selvfølgelig med mindre du ser gjennom glasset av private interessers økonomiske interesser?), og i Toonjes tilfelle foreslår retretten av barnevern rett før rettssaken ved domstol at nødplassering har ikke vært nødvendig i et demokratisk samfunn i det hele tatt.
  Kanskje utdanning om EMDs rettspraksis med hensyn til rett til familie og rett for fornuftig prosess kan være nyttig for barnevernsarbeidere – jeg mener generelt.
  Teoretisk sett må det ikke være noen endringer i lovgivningen, da EMRK skulle ha triummet allerede. Men det er for mye justismord.

  Liker

 26. Må si jeg beundrer deg Tonje. Du er bare 15 år, men du tørr å stå for noe. Og dere anonyme og andre som kritiserer Tonje, har dere ikke noe positivt å komme med, har dere ingen ting her å gjøre
  Tonje er ung, men unge har forandret verden før. Jeg er noen få år yngre enn 68-erene. Det var unge folk som ville ha en bedre verden, koste hva det koste ville. Verden ble forandret, om det var til det bedre eller verre kan dikuteres. Men den diskusjonen tar vi ikke her.
  Mange sier at vi trenger et barnevern fordi barn lir og familier ikke fungerer. Barn lir, leste for litt siden at antall selvmord blant barnevernsbarn var 8 %høyere hos de som var i barnevernets «omsorg» eller de som ikke er det- Sier ikke det litt om et system som ikke fungerer? Men det er klart, barn lir også utenfor barnevernet og det er en plikt for et samfunn å ta seg av familier og barn som lir. Men alle, bortsett fra visse anonyme individ på denne bloggen ser at her kommer dagens system til kort.
  Vi vil tenke langsiktig. Begynne med et obligatorisk fag i Videregående som går på familie og relasjonsbygging. Her bør en ta opp det med ansvarlighet. Menneske er ikke kaniner, det er ingen rettighet å få hoppe til sengs med hvem som helst uten å tenke konsekvenser. Barn må aldri bli en «arbeidsulykke». Og når en tenker ansvarlighet tenker en også på det å bygge familier for fremtiden. Det er en del av den gamle nordiske kulturen å la familien og slekta være grunncella i samfunnet. Og ved vold og overgrep skal overgriperen flytte, ikke barnet. Men det er vel bare visse hjernevaska anonyme individ som ikke ser at det er flere overgrep hos de som er under barnevernets «omsorg» enn de som er hjemme. Og ved å utruste barnehager, NAV og skole. Vil vi få et billigere og bedre system enn i dag. Og må barn ut av hjemmet, er det sikkert oppegående besteforeldre, tanter eller andre slektninger som kan ta seg av dem. Dette er det vi må diskutere.
  Og Anonym, jeg tror du jobber i barnevernet. Og så lenge du ikke har mot til å stå frem med fullt navn vil jeg fortsette å tro det. Bevis at jeg tar feil, eller forsvinn.

  Liker

 27. grunn til at du ikke vet noen posetive ting om barnevernet, er at folk poster bare de negative tingene på facebook og aviser osv, man får ikke lest de posteive tingene, barneveret gjør mye bra men også mye dårlig. eg er gla eg be flyttet! min mor var alvorlig psykisk syk, og pappa var aldri hjemme føltes det som, siden han jobber på båt! men institusjonen min og barnevernet har endret på mye. har det bedre i dag på institusjon enn får 4 år si, har snart bodd her i 5 år. og eg ser at de kan vise kjærlighet. min saksbehandler gir med julegave og bursdags gaver og forteller at hun er gla i meg! eg ser ikke på henne som saksnehandler men som et menneske, samme gjør hun får meg, hun behandler meg faktisk som eg skulle våre hennes datter. samme med institusjonen! de viser så mye kjærlighet, de kaller meg ofte får deres unge også! de blir som familie får meg, de tenker ikke bare etter boka, de bruker til og med tid til meg selv når dem ikke er på jobb, og da ska dem ikke ha kontakt egentlig! så kjærlighet i barnevernet går an! du har kanskje ikke følt på det selv! har lest noen av innlegene dine der du henger ut Marit sanner. hu er bare et menneske som alle oss andre. . u bestemmer ikke hva vi ska si på foredrag, eg har fortelt min historie og mine råd. uten at Marit har bestemt det! ikke alle barnevern og institusjoner vil forandres! men det har noe med de personene og gjøre, at dem ikke kan vise kjærlighet til andre enn sin familie, men er mange som gjør det. institusjonen min er som enn haug med tanter og onkler.

  Liker

 28. Unnskyld med, men hva er galt med deg?
  Barnevernet hjelper ingen?
  Hadde det ikke vert for barnevernet hadde jeg kanskje ikke vert her den dag idag, jeg har levd med en far som voldtar meg og en mor som ruser seg, barnevernet har hjulpet meg så utrolig mye, ikke bare med å komme meg bort fra alt, men å skjønne at alt det mamma og pappa gjorde mot meg ikke var greit og at det ikke var min skyld. så du bør faktisk se andres synspunkt før du åpnet munnen din neste gang, å jeg kommer seriøst til å ringe barnevernet om du ikke klarer å si noe snilt, fordi foreldrene dine har tydeligvis ikke lært deg og være snill med andre mennesker.

  Liker

 29. Kjære Lisa,
  Jeg er glad for at barnevernet har hjulpet deg og du er i et trygt miljø.
  Hvis du leser bloggen nøye, hevder Toonje først og fremst at barnevernet (lokalt kontor) ikke hjalp i det hele tatt i hennes tilfelle, og da hevder hun at det er tegn på at det er noen andre tilfeller når det er sannsynlig. Hun har ikke hevdet at det ikke er tilfeller når barnevernet hjelper (selv lokalt kontor).
  Men du ser ut til å hevde at ikke bare barnevern har hjulpet deg, men det er også nyttig i alle tilfeller. Virkeligheten er trolig et sted i mellom: barnevernet hjelper i noen tilfeller, gjør ingen forskjell noen ganger og forverrer i andre situasjonen.
  Sannheten er ikke alltid hyggelig dessverre…

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: