Rektor: Ingunn B. Svandal, du er en narsissist

Til Rektor og lærer: Ingunn B. Svandal  Åshild Åbø Eeg ved Austarheim skole i Sauda.

Hva var det som gjorde at dere sendte bekymringsmelding til barnevernet, ble lederstilen deres krenket når mobbe klagen kom inn? dere er maktmennesker med lite empati og forståelse, dere klarer ikke å se medmennesker som er elevene deres, men får en nytelse av og se andre lide med andre ord dårlig lederskap. Vet du Ingunn hva en narsissist er? profilen passer veldig godt på deg Du kan teste deg her «Narsissist testen»

Hva er en narsissist:
Den personlighetsforstyrrede narsissisten forventer at stolene står klare når hun kommer inn i et rom, og at alles oppmerksomhet er rettet mot henne. Hun mener seg så viktig og spesiell at det er noe alle må legge merke til. Oppmerksomheten fra andre er livsviktig, personen vil gå langt for å skaffe seg den, og ender gjerne med å tråkke på andre mennesker på veien.

Og sånn kan vi ikke ha det, kanskje dere burde vurdere deres stillinger. Er fullt klar over at dere prøver å kneble ytringsfriheten som vi har men da er dere på farlige veier da vårt samfunn er bygget og tuftet på det og er beskyttet med LOV.

10 kommentarer om “Rektor: Ingunn B. Svandal, du er en narsissist

 1. Dessverre er det slik at de som jobber med barn nettopp er de som har minst respekt for barn. Skolen handler ikke om å respektere barn og ungdommer, og derfor tiltrekker den seg lærere og rektorer som mangler respekt for barn og ungdommer. Altså stolte voksenpersoner som ikke takler å bli kritisert på noen som helst måte, minst av alt av et barn eller en ungdom!

  Liker

 2. Mange lærere, rektorer og helsesøstre tror at de kan sende melding til barnevernet når de er «bekymret for et barn». Dette er feil. De kan kun sende melding dersom de er bekymret for at barnet er utsatt for mishandling eller alvorlig omsorgssvikt, og da må de vurdere både sin kjennskap til barnet og familien. De kan også sende melding når de har observert at en ungdom har vist vedvarende alvorlige atferdsvansker i form av rus, kriminalitet eller prostitusjon og vagabondering (utpreget normløs atferd, der ungdommen ikke har tilknytning til normalt livsmønster). Et siste alternativ er mistanke om at barnet kan være utsatt for menneskehandel.
  https://www.udir.no/regelverk-og-tilsyn/finn-regelverk/etter-tema/Ovrige-tema/Udir-10-2012/3-Opplysningsplikt-pa-eget-initiativ-meldeplikten/
  Undersøkelser gjort av Nova viser at skolepersonalet og andre ofte ikke leser regelverk, rundskriv og veiledere om vilkårene for meldeplikt.
  En annen ting mange ikke har fått med seg, er at taushetsplikten også gjelder mellom kollegaer. Helsesøsteren ga i ditt tilfelle informasjon du ga henne videre til læreren din uten din eller foresattes samtykke. Dette er straffbart.
  Lærere kan heller ikke gi info til helsesøster uten slikt samtykke. Dersom det er mistanke om mishandling eller alvorlig omsorgssvikt, har de unntak fra taushetsplikten ved å melde til barnevernet, ellers ikke. Og uansett har de fortsatt taushetsplikt mellom hverandre. Der begynte de første lovbruddene i ditt tilfelle.

  Liker

 3. @Malle: du har rett!
  Generelt er respekt for personvern utgangspunktet, og det må være en sterk nok grunn – praktisk talt en grunnet mistanke om en alvorlig og overhengende trussel mot barnet – å sette privatlivet til side og da meldingsplikten kommer inn i bildet.
  Jeg kjenner ikke rektoren i det hele tatt. Jeg ser risikoen for å blande opp rollen som en lærer med personlighetstrekk … Det er normalt at en lærer forventer at elevene lytter i løpet av kursene selvfølgelig, men det har ikke for mye å gjøre med å håndtere mobbingsfall bra eller dårlige…
  Det virker som om håndtering av Toonjes klage om å bli mobbet, har vært ekstremt dårlig, og det beste beviset for det er avisartikkelen.

  Liker

 4. Malle: Ja allerede med å sende falske bekymringsmedligner bryter de loven. Det som også er så dumt i skolen er at de ikke opplyser oss barn og unge om at alle ansatte både lærer, rektor og helsesøster har opplysningsplikt. Opplysningsplikten går over taushetsplikten og det sa ikke helsesøster Tone Rasmussen Birkeland noe om men jeg mener likevel at det er brudd på taushetsplikten da det ikke var fare for liv og helse. Ja og akkurat det med at skolen ikke leser regelverket har vist seg så godt som sant, de leser ingenting men de kommer bare med synsinger og påstander og rektor Ingunn B. Svandal kan vær et eksempel på. Helsesøster ved Austerheim skole Tone Rasmussen Birkeland har jo brutt en rekke lovbrudd men det er det ingen som bryr seg om for hun kan jo gjøre alt som hun vil for alt er jo fritt fram for henne.

  Liker

 5. Tonje: Taushetsplikten gjelder inntil opplysningsplikten til barnevernet inntrer. Når inntrer opplysningsplikten til barnevernet? Kun når skolen/helsesøster e.a. mistenker at du er utsatt for mishandling eller andre former for alvorlig omsorgssvikt, eller når en ungdom har vist vedvarende alvorlige atferdsvansker i form av rus, kriminalitet, eller utpreget normløs atferd i form av prostitusjon og manglede tilknytning til normalt livsmønster. Kun i disse tilfellene går opplysningsplikten foran taushetsplikten. Sagt med andre ord: Dersom den som melder ikke mistenker mishandling eller andre former for alvorlig omsorgssvikt, eller har observert at barnet har vist vedvarende alvorlige atferdsvansker i form av rus, kriminalitet eller prostitusjon, eller har grunn til å tro at barnet er utsatt for menneskehandel, er det straffbart å sende melding til barnevernet. Enket og greit.

  Liker

 6. teoretisk er det straffbart.
  Så vidt jeg ser fra ulike norske nyhetsartikler, blir det aldri påtalt. Som må betraktes som et brudd på menneskerettighetene av politiet og påtalemyndigheten!

  Liker

 7. Jeg har vært m på å få fjernet 2 rektorer , en ved ungdomsskolen her i Namsos, offentlig sies det at han er blitt pensjonist, men………..
  Den andre er rektor ved Gjennestad Vgs i Stokke i Vestfold. Det het offentlig at han måtte trekke seg pga at han er homofil, men han måtte gå pga av alle de ulovligheter skolens ledelse utsatte meg som mor og foresatt for. Skolen er under ledelse av Normisjon, å gjeldene regelverk for ansettelser, er fra 83, der det krevdes at alle måtte leve et hetrofilt samliv. Trur dere han ikke ville kjempet for sin stilling om det ikke hadde vært for meg. Mulig Normisjon » ofret» han for at jeg skal holde kjeft. Men det gjør jeg ikke.

  Liker

 8. Anita Volden: Skolene følge ikke lovverket…
  Der er ønskelig for meg også at Rektoren på Austarheim Skole Ingunn B. Svandal blir sparka og rettsforfulgt for alle grove brudd hun har påført oss.

  ALDRI LA NOEN FÅ TIE DEG HJEL

  Liker

 9. Det er mange skoler som akkuttskriver meldinger til bv uten å spørre vedkommende. Dem vet ikke hva mobbing er, dem vet ikke hva dem skal gjøre. Da har dem ikke på noen skole å gjøre.
  Det er utrolig mye mobbing og kan skade enda mer av å slette en familie. Kunne skrevet mye om dette. Men venter, men lærere er spesialister på å skåre en elev som dems favoritt bare på grunn av foreldrenes inntekt og status. De svake ramler fort ut der allerede ved barnehagene…..

  Liker

 10. Anonym: Ja helt enig. Rektor setter seg ikke inn i mobbeproblemene en gang, rektor vil ikke ta fatt i mobbing når det oppstår i skolen men det skal ikke være sånn at man kan velge det bort for når man er ansatt som lærer, rektor eller helsesøster så har man plikt til å følge opp slike ting. Slike folk burde aldri jobbe i sånne stillinger for det skader barnet ennå mer da mobbingen bare fortsetter i tillegg så blander de barnevernet inn som kommer hjem til familien uten grunnlag for det. Da skal barnevernet følge opp på skolen der problemet ligger og ikke hjemme men barnevern og skole er så innviklet at de samarbeider om alt og skal ødelegge og rive familier ned.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: