Kunstnerne Tonje Omdahl og Line Sommer Hoel – Ryfylkeskandalen

6mamDoZ2uyQ

Dette er en kunstnerisk tolkning av Ryfylkeskandalen, som handler om at Sauda kommune mobber og personforfølger Tonje Omdahl, fordi hun har kritisert kommunen. Sauda kommune har begitt seg ut på en omfattende gjengjeldelse for varsling som omfatter uthenging på forsiden av lokalavisa Ryfylke og en falsk politianmeldelse.

5 kommentarer om “Kunstnerne Tonje Omdahl og Line Sommer Hoel – Ryfylkeskandalen

 1. Det er egentlig ganske skremmende at navnene deres kan knyttes opp til Ryfylkeskandalen på den måten som er beskrevet i filmen. Man får nesten tro at det er en ren tilfeldighet.
  Men hvis det ikke er en tilfeldighet, så ligger folka i Sauda virkelig tynt an… 🙂

  Liker

 2. Sauda virker som et lite lokalsamfunn hvor ting har gått alvorlig galt, nettopp fordi det er et lite lokalsamfunn hvor ting tar helt av når de fremste maktpersonene rotter seg sammen og mister vettet. Det er ei avis der borte som kommer ut to ganger i uka, og når kommunen «eier» den avisa, så har de full kontroll over media. Da vet de at de kan slippe unna med hva som helst.
  Sauda er et lite lokalsamfunn som lever på skjerma avdeling, og da er plutselig alt mulig. Barnevernslederen kan bli ny redaktør i lokalavisa og kan henge ut en barnevernskritiker på forsiden av avisa så fort han har fått jobben (ca 1 måned etter at han hadde fått jobben som redaktør), og ingen hever et øyenbryn! 🙂

  Liker

 3. Anders Johansen: I Suada så er det mye inhabilitet og korrupsjon lang vei og det merkes med rødt. F.eks når man skal anmelde noe så sørger Thomas Breivik for og henlegge alt da de er barndomsvenner hele gjengen i Sauda, det går til vennskap til kjennskap. Det nytter ikke å klage på verken skole, barnevern, politi osv… kommer ingen vei likevel da de vil beskytte hverandre.

  Liker

 4. Ja, det har jeg oppfattet helt fra starten av, bare ved å se på den artikkelen som ble publisert den 13. mars i Ryfylke. Folk gjør bare slike ting som å publisere en slik artikkel når de er helt sikre på at de slipper unna med det! Det at de føler seg så trygge, det røper at de alle spiller på samme lag.
  Både rådmann Rune Kloster Tvedt og avisa dret seg ut totalt med den artikkelen. Men både avisa og kommunen er helt sikre på at de slipper unna med det, fordi de vet at de har full kontroll.
  Det er helt gjennomsiktig at det går på bekjentskaper, nettverk, vennetjenester, korrupsjon og så videre der borte.
  Så galt kan det gå i et så lite sted som Sauda!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: