Fosterhjem i Veggli men ingen trygg base

FOSTERHJEM I VEGGLI. KAN DU TRO AT SLIKE MENNESKER KAN JOBBE MED BARN OG UNGE?

Per Otto Sørensen og Astrid Sollid Sørensen var de jeg ble plassert oss når barnevernet kidnappet meg og bortførte meg og de som skal stå til rette for dette er jo Hege Braseth, Hege Michalsen og Knut Atle Seim. Det ble sagt i en e-post at disse hadde 10-års erfaring med barn og unge men jeg bemerket meg ikke det når jeg var der. De var frekke i kjeften, de oppførte seg stygt mot meg og hadde et truende kroppsspråk. På soverommet var det helt strippet for inventar (ingen bilder, møbler eller noe).

Per Otto Sørensen og Astrid Sollid Sørensen prøvde å tvinge meg til å like meg der men hadde ikke lagt til rette for noenting. Selv på badet så var det helt tomt for sånne ting som er en selvfølge for jenter i min alder å har. Det lå søppel i nattbordskuffa når jeg kom og blant annet så lå det snope papir og plastposer og smuler i skuffa og brusflasker under sengen. Er det normalt? Per Otto Sørensen forfulgte meg med bilen sin hver gang jeg gikk ut av huset og fikk ikke være i fred noen plass. Når jeg kommer til huset igjen så er døren låst og jeg kommer meg ikke inn. Det er kaldt og jeg fryser og da jeg ikke får nøkkel til huset så må jeg jo bare stikke til naboen og vente.

På vei til kjøpesenteret etter å ha mast i flere dager etter klær. Jeg hadde ikke med meg noe klær når jeg ble bortført fra familien min fordi denne plasseringen var ikke trivelig men med tvang så jeg tok ikke med meg noenting. De eneste tingene jeg hadde med meg i sekken når jeg dro var mobilen og pc’en min. Per Otto Sørensen røykte i bilen og jeg lukket opp vinduet for og få litt frisk luft men da sa han at jeg skulle lukke det igjen, det gjorde jeg ikke men da stoppet han bilen og hoppet ut og gikk rundt og lukket vinduet selv. Det får være måte på hvordan man oppføre seg.

Hvor mye tjener disse fosterforeldrene for å ha et barn boende oss seg… Jo det kan jeg tro er noen tusen i måneden. Per Otto Sørensen og Astrid Sollid Sørensen driver et fosterhjem men leker mor og far til et stakkars barn og gir falsk kjærlighet men nå skal jeg fortelle dere noe… Det er ingenting i verden som kan erstattes med noe som får et barn til å føle seg hjemme eller føle på trygghet for å bli fratatt foreldre som er det kjæreste vi eier.

Så Per Otto Sørensen og Astrid Sollid Sørensen kanskje dere skal vurdere den jobben om å være fosterforeldre? For etter min erfaring så duger dere ikke, husk jeg var en bruker oss dere.   

32 kommentarer om “Fosterhjem i Veggli men ingen trygg base

 1. 1) Huff og huff! Var det en tomflaske under sengen din? Skandale! Du er jo en VIP og da må alt være på stell! Det er jo tross alt et hotell du er på, og da bør det serveres god frokost, lunsj og middag!
  2) Huff og huff! Var det noen som faktisk passet på deg? Og at du var trygg? Skandale! Alle vet jo at barn får lov til å reise der de vil og gjøre alt de vil uten tilsyn! Her må det saksøkes!

  Liker

 2. Stakkars jente hva de utsatte deg for.
  Men du har vist deg å være svært oppegående
  og stolt jente som åpner for enda bedre innsikt i en makaber menneskehandel industri.
  Ta vare på deg selv også etter disse skrekk opplevelsene!

  Liker

 3. her må en se litt jentas opfattning en burde komme til et ok rom som er litt koslig å ja det burde bli lakt opp til inkjøp av ting fortest mulig å røyking i bil med barn til stede er strengt forbutt i norge men dette er desverre ikke bare dette fosterjemmets feil men barnevernet som er feil lakt opp de tenker ikke barnets beste og gir alt for lite info og desverre i norge er det mobberne som er beskyttet ikke offerne

  Liker

 4. Godt skrevet Tonje, fortsett å skrive som du har opplevd det. At noen ikke klarer å se alvoret i å bli dratt ut av et hjem du som barn trivdes i, fra foresatte du som barn var trygg på, familie du som barn barnet søkte trøst hos. For så å bli alene med totalt fremmede, uten klær, uten dine ting, uten noen kjente og du har bare med å kose deg der. Den har ei skrue løs og de er det mange av

  Liker

 5. Runar; alle barn har krav på ett røykfritt miljø. Så jo på en måte ulovlig. Røyke kan han gjøre andre steder enn i bilen.

  Liker

 6. Er det en lov som sier at alle barn har krav på røykfritt hjem? Kan man komme i fengsel om ikke?
  Tror nok ikke det. Men så er det ikke så mange på bloggen her som har veldig god kunnskap om rettsvesenet i Norge….

  Liker

 7. Denne erfaringen er du nok ikke alene om å ha…du er modig som snakker høyt….det er lett for personer med en trygg bakgrunn å komme med nedsettende kommentarer…di klarer ikke å sette seg inn i din situvasjon…di innbiller seg at du er ett bortskjemt barn…hadde nå bare det vært tilfelle….jenta trenger empatisk støtte for å forstå at det er en menneskerett å bli tatt vare på ….»tanken min var at hun kansje heller kunne vært hos sine egne med hjelp» ikke bry deg om tåpelige kommentarer….du burde heller syns synd på dem som ikke evner å se andre enn seg selv…løft hode å se fremover…

  Liker

 8. § 28.Vern av barn mot passiv røyking
  Barn har rett til et røykfritt miljø. Den som er ansvarlig for barn skal medvirke til at denne retten blir oppfylt.
  Hvis du røyker har du ikke lov til å være fosterforelder jamfør loven. Så her svikter barnevernet kraftig. Fins ingen grunn til ikke å eksponere disse ubrukelige fosterforeldrene. Når bv er på besøk hos ekte foreldre så skal alt være prikkfritt, tilmed tykke brødskiver er grunn til å fjerne barnet fra foreldre. Da er ikke søppel under senga fra forrige beboer akseptabelt. Hotell referansen er sinnsvakt idiotisk, vedkommende har ikke muliughet til å sjekke ut om man ikke liker det. Så ett fosterhjem skal under ingen omstendighet være dårligere enn hjemmet det ble tatt fra.

  Liker

 9. «§ 28.Vern av barn mot passiv røyking
  Barn har rett til et røykfritt miljø. Den som er ansvarlig for barn skal medvirke til at denne retten blir oppfylt.»
  Hvis man ikke følger denne loven er dette regnet som omsorgsvikt, og hvis de skal være fosterforeldre, bør de kunne se barnas behov. Men ja, det er mange som ikke har veldig god kunnskap om lov og rett i som burde la være å kommentere temaer som om de skulle ha kunnskap på området.

  Liker

 10. Hei! Det sier seg selv at mennesker som medvirker i å bortføre og fangeholde barn, er ufyselige mennesker – hva enn de sier eller tror om seg selv. De er jo verste slags barnemishandlere.
  Og les blandt annet Menneskerettsloven V7&8 (CRC) Art 35:
  «Partene skal treffe alle egnede nasjonale, bilaterale og multilaterale tiltak for å hindre bortføring og salg av eller handel med barn til noe som helst formål og på noen som helst måte.»
  Og Menneskerettsloven V7&8 (CRC) Art 37 a:
  «Partene skal sikre at: a) intet barn utsettes for tortur eller annen grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling eller straff.»

  Liker

 11. Dere glemte å si: Bestemmelsen håndheves ikke med straff, og det innføres heller ikke noe eget tilsynsapparat for å håndheve den..
  Det er med andre ord en tullelov, på lik linje med «alle barn har rett på kjærlighet». Det er en normativ lov som ikke blir håndhevet eller kontrollert eller straffet.

  Liker

 12. Runar: Herregud så sarkastisk du er. Kan jeg spørre hvor gammel du er? For til å være voksen så vet du ikke så mye om hva du selv prater om… Har du egne barn? Og hvis du har det, hadde du akseptert at dine barn ble kidnappet og bortført av barnevernet uten grunn?

  Liker

 13. det er sykt trist å lese! grusomt at barn blir dratt bort fra hjemmet sitt. barn har ingenting å stille opp med og har tydeligvis ikke noe å si i slike saker. grusomt!!

  Liker

 14. Hei Tonje
  Jeg vet nøyaktig hvordan du har det, jeg har nemmelig bodd hos dem selv og de sto og gjorde narr av meg, foran dems egen datter….. de ødela det som skulle bli en minne verdi dag for meg nemmelig min konfirmasjon, der brøt Astrid taushetsplikten sin foran min familie….
  Så du er ikke den eneste de har plaget og være stygge mot… dette varte til og med til etter jeg hadde flyttet der i fra..
  Så all respekt til deg Tonje som faktisk tør og skrive om dette og legge det ut 🙂

  Liker

 15. Runar. Røyking foran eller i nærheten av barn under 18 er ikke lenger bare strengt forbudt, men direkte ulovlig. Barn har rett til ett røykfritt miljø. Dette er nå en menneskerett. Hvis du ikke har evne til å forstå dette så tenker jeg du kan ti stillt.

  Liker

 16. Daniel; da har du sikkert ingen problem med å gi meg en link til en artikkel der noen har blitt dømt for å røyke ved siden av et barn? Det er jo superduper ulovlig!
  Og det er en menneskerett? Kan du gi meg en link der noen har blitt dømt for å røyke ved siden av et barn i feks asia eller afrika?
  Jeg trenger kun 1 dom! Det er jo sikkert lett for deg Daniel! Ellers tenker jeg st du kan ti still

  Liker

 17. Cathrine Ruth: Ja det er veldig trist og det er sårbart for et barn når de blir dratt fra og tatt ut av hjemmet uten grunn, man blir dratt ut med makt i et hjem av trygghet og kjærlighet nemlig familien. Barn trenger sine foreldre og foreldre trenger sine kjære

  Liker

 18. Kjære Runar, er du født på E18? For det er der de fleste ulykkene skjer..
  Tonje, takk for at du deler historien din. Jeg ble selv hentet av barnevernet da jeg var yngre og det var ingen god opplevelse som ung. Takk for at du belyser et viktig tema, overse alle unødvendige kommentarer!

  Liker

 19. Vil helst ikke tro på det du skriver…Du er sterk som kommer deg gjennom dette. Kan ikke forestille meg et liv som du beskriver ditt. Det må vel være noe du kan gjøre, som f.eks. ta kontakt med barnevernet for å bli omplassert. I den situvasjonen du er i nå har du ingenting å tape. Stå på videre, du klarer dette.

  Liker

 20. Tonje, du var ganske uheldig med fosterforeldrene …
  Jeg har lest noen blogger der den biologiske familien og fosterforeldrene ble venner på grunn av fosterforeldrene hjertelig omsorg. (Fosterforeldrene håpet opprinnelig at et fosterbarn skulle adoptere, men ganske snart skjønte de at det ikke var det beste for det barnet i det hele tatt)
  Det du skrev om, er bare å fortelle om fosterforeldrenes motivasjon og beredskap …

  Liker

 21. Anonym: Jeg var ikke bare uheldig men dette skulle ALDRI skjedd. Jeg skulle ALDRI blitt plassert i fosterhjem/institusjon i grunn å bunn men barnevernet i Sauda Hege Braseth, Hege Michalsen og Knut Atle Seim kidnappet og bortførte meg likevel grunnet hevn. Barnevernet er ikke til barnets beste men til barnets verste. Per Otto Sørensen og Astrid Sollid Sørensen duger ikke i det hele tatt og burde heller vurdere jobben om å være fosterforeldre fordi kan jo ikke oppføre seg.

  Liker

 22. W: Så vidt jeg husker, vurderte Tonje allerede å gjøre en formell klage mot fylkesmannen for mangel på reelt tilsyn, etter at det ble klart at klagende til fylkesmannen ikke gir noe…

  Liker

 23. Ikke noe overraskende at barn håndteres som en ting som kan bli omplassert fram og tilbake hvis samfunnet ikke respekterer familieinstitusjonen i det hele tatt. Dere gifter og skiller dere hele tiden på nytt og til slutt vet barna ikke hvor mange fedre og mødre de har. Slike barn etter noen år, når de er voksne, starter å jobbe i feks bv og bestemmer over noen annens skjebne. Alt dette pluss det faktum at nordmenn betrakter seg selv som bedre enn andre nasjoner gjør sitt. Dere som nasjon tåler ikke kritikk, med mindre det er Kina som truer dere med å ikke kjøpe deres fisk:)

  Liker

 24. Dette innlegget gjorde det klart for meg hvordan fosterhjem fort fortoner seg som fengsel eller en konsentrasjonsleir. På grunn av rømningsfare ønsker fosterforeldrene å ha full kontroll, og da blir det et poeng å vise hvem som er sjef – for eksempel ved å røyke i bilen. Før man vet ordet av det holder fosterforeldre på med å krenke, trakassere og mishandle barnet – fordi situasjonen er en maktkamp mellom fangevokterne og fangen.
  Fosterhjem fortoner seg altså fort som fengsling med tortur.
  Forskning har jo vist hva som skjer når man plasserer helt vanlige folk i rollen som fangevokter. Da utarter ting seg veldig raskt!
  https://psykologisk.no/2014/07/zimbardos-fengselsstudie/

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: