Medhold i klage på psykososialt miljø Austarheim skole

Fylkesmann saken, da jeg sendte inn brev til barne og likestillingsministeren 22. April 2017 og jeg fikk standardbrev tilbake igjen 27.04.2017. Det ble sendt kopi til fylkesmannen i Rogaland da de selv ikke kunne gå inn i saken og kommentere men at de kunne fortelle om regelverket og om hvor jeg kunne få ?hjelp? og da spør jeg skal fylkesmannen liksom være til så mye hjelp? Da vil jeg heller løse dette selv da fylkesmannen ikke har rettigheter eller makt til å håndtere barnevernsaker på en selvstendig måte. Jeg sendte enda et klagebrev til barne og likestillingsministeren den 11. Desember 2017. Da det andre ikke ble tatt tak i og da fikk jeg svarbrev igjen 18. Desember på at siden jeg var misfornøyd med slik fylkesmannen har håndtert saken min på som igjen betyr han har ikke gjort en dritt så skulle de sende enda en kopi til statens helsetilsyn.

Det ble da et møte med fylkesmannen Januar 2018. Saken gjaldt generell tilsynssak der fylkesmannen hadde møte med alle barna som var rammet av barnevernet i Sauda.

Fylkesmannen ville ha meg inn til en ny samtale 20.Februar 2018. Jeg fikk fortalt hele min sak fra begynnelse til slutt på Sauda historien og satt igjen med et inntrykk av at dette fungerer jo ikke, altså skal vi ha en fylkesmann i Norge så må man jobbe på en selvstendig og riktig måte for barnevern, skole og politi som har begått disse lovbruddene må stilles til ansvar og faktisk tiltales og rettsforfølges for grove overgrep på barn og familie fordi vi er tross alt mennesker. Jeg nevnte på møte med fylkesmannen at det ble sendt inn en klage på mobbingen som foregikk på Austarheim skole. Klagen ble sendt inn 22.6. 2015 men klagen ble sendt tilbake igjen til Sauda kommune og rådmann Wictor Juul henla alt. fylkesmannen mente på det at det var rådmann Wictor Juul i Sauda som skulle behandle dette først som igjen har sin familie hos fylkesmannen.

24 mai 2018 har jeg fått svar på min klage fra fylkesmannen som gjaldt mobbing, jeg fikk medhold og de beklaget seg for og ikke å ha behandlet mobbesaken i år 2015. Og først nå så lenge etter på så tar de tak. Men hva hjelper det at jeg får medhold? Rektor Ingunn B. Svandal slutter jo ikke å begå lovbrudd bare fordi fylkesmannen gir kommunen litt kritikk, her må det gjøres litt mer enn å bare åpne munnen sin.

Fylkesmannen skriver følgende i dokumentet jeg nylig fikk med medhold i klage:
Fylkesmannens vurdering

Fylkesmannen vil først avklare at en rådgiver hos Fylkesmannen er gift med tidligere rådmann Wictor Juul. Denne rådgiveren har ikke hatt noen befatning med saken. Utdanningsdirektør Sølvi Ona Gjul har ingen forbindelse til rådmannen.

Det er jo åpenlyst at utdanningsdirektør Sølvi Ona Gjul har hatt masse med dette gjøre da de er i slekt med hverandre og kan kommandere hverandre rundt om at sånn og sånn må gjøres.

Saken min tok lengre tid en som så. Kan du tenke deg at saken var i behandling oss fylkesmannen i 4 år. Hadde det ikke vært sånn for at jeg maste sånn så hadde sikkert ikke fylkesmannen fulgt opp denne klagen en gang.  

Hvorfor skal det offentlige slippe unna med alle lovbrudd de begår mot familie og barn? Barnevern, skole og politi begår selv kriminalitet hverdag men det blir ikke gjort noe med det men hvis man snur det på hode og tenker på en vanlig mann i gata så hadde man blitt stemplet som kriminell med en gang uansett om man er uskyldig eller skyldig så vil man bli stemplet for resten av livet.

2 kommentarer om “Medhold i klage på psykososialt miljø Austarheim skole

 1. Det beklagelige er at fylkesmannen sitter og lener seg totalt til barnevernet , for 3 år siden innga jeg en klage til fylkesnmannen i Østfold grunnet en mor som ble fratatt barnet på fødeavdelingen der en lege hadde brutt taushetsplikten, dette ble skikkelig behandlet over flere ledd, men i de siste årene sitter fylkesmannen som en staffasjefigur og går ikke inn i sakene .
  Det hele er ett råttent spill for galleriet , der barnevernet gjør seg skyldig i lovbrudd etter lovbrudd med katastrofale folger .
  Det er flott at du belyser saken din.
  Kanskje du skulle ta kontakt med Jan Hansen i Samfunnsmagasinet som har jobbet aktivt mot barnevernet i en årrekke og som selv vet hva omsorgssvikt fra barnevernet betyr .

  Liker

 2. May Harriet Seppola: Problemet er at fylkesmannen kan stort sett ikke gjøre noe om man klager inn likevel selv om det blir sagt at fylkesmann er til hjelp så skal man ta det som ei klype salt.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: