Anonym bekymringsmelding sendt til barnevernet

Bekymringsmelding sendt til barnevernet, Stavanger 07.01.2019

En anonym bruker har meldt bekymring for meg angående bloggen og facebook jeg driver.


«Melder mistenker at det er Tonjes far som legger ut ting på hennes blogg, og at han misbruker hennes facebook profil og blogg side. Melder er bekymret for hvordan omsorgssituasjonen er hjemme hos far når han misbruker henne på sosiale medier»

Det er en helt urealistisk tankegang. Det er et lavmål i seg selv og utgi falsk informasjon, for tillegg snakke om å være anonym. Så hvem misbruker hvem her? Er man så bekymret så får man også stå frem som den personen man er, og ikke gjemme seg bak anonymitet. Det tyder på stoor redsel, og veldig umoden oppførsel for dette sier utrolig mye om en person. Anonyme meldinger burde strengt tatt vært forbudt. Fordi det har ingen gode hensikter ved å være anonym, og ut av en slik oppførsel fra vedkommende blir det fort konflikter, men det er vel det anonyme brukere er ute etter.

-Anonymbruker, Jeg antar at du leser på min blogg;) Jeg vil gjerne si til deg at du er svært lite intelligent, og det sier mye mer om deg enn meg. Jeg vet ikke hvem du er, eller hva du vil? Men siden du er så opptatt av å legge frem beskyldninger på alt mulig på et anonymt ark, og velger dermed å sende det til barnevernet. Så vil jeg anse, og påpeke at du er et nettroll da det er en anonym bekymringsmeldingen bestående av fake new, for og hovedsakelig tråkke oss ned. Godt forsøk, men den kom ikke lenger enn til søppeldunken! Og jeg fikk inntrykk av at barnevernsansatt som ringte angående dette ikke likte deg noe særlig.

Ut fra det barnevernet sa når de ringte meg først, og pappa etterpå. Damen sa ikke stort mer enn at hun var enig i at det var lovlig å legge historien sin ut i bloggen for å formidle et av mange viktige tema.


12 kommentarer om “Anonym bekymringsmelding sendt til barnevernet

 1. Er det en viss person i trollheimen som har ringt inn en falsk melding. Høres ut som en som dolker folk i ryggen. Angiver. Legg ut navnet når det dukker opp.

  Liker

  1. Rune Fardal, det hadde vært morsomt å ha en spørreundersøkelse om hvem folk tror at det er, ha-ha!

   Det er jo svært ondskapsfullt å sende en slik bekymringsmelding, i lys av at barnevernet tar mange rare bekymringsmeldinger på alvor.

   Jeg synes at bekymringsmeldingen passer veldig godt til en viss profil. Det er et begrenset antall personer som prøver seg på en så spekulativ og nærmest «barnslig» argumentasjon. Det er en person som ser seg rundt og forventer at alle andre er like dumme!

   Liker

  2. Skal ikke se bort ifra det. Da Trollheimen var så stygg med deg, og dolket deg i ryggen ved å bare formidle sannheten, drive familie kanalen og gjør kjempe gode menneskerettighetsarbeid. Men det er folk som selv ikke vet hva de står ovenfor, og som ikke har peiling på annet enn å bare rakke ned på folk. Ikke pent gjort!

   Liker

  3. Fardal: Skal ikke se bort ifra det. Da Trollheimen var så stygg med deg, og dolket deg i ryggen ved å bare formidle sannheten, drive familie kanalen og gjør kjempe gode menneskerettighetsarbeid. Men det er folk som selv ikke vet hva de står ovenfor, og som ikke har peiling på annet enn å bare rakke ned på folk. Ikke pent gjort!

   Liker

 2. Formuleringene og tankegangen i den anonyme ‘bekymringsmeldingen’ virker nokså typiske: de tyder på noen som selv står barneverns-systemet nær.

  Barnevernet liker ikke offentlighet om det de gjør og resultatene av det hos personer som ikke liker dem. Når offentlig kritikk, i innland og utland, blir så sterk som den etter hvert heldigvis er blitt, mobiliserer systemets støtter alle midler for å stoppe det, tenker jeg. Hver eneste dag nå er det propaganda-artikler fra myndighetene i pressen, og de skal delta på kose-seminarer og kommer med ny barnevernslov. Din nettside er kommet bra opp ved google-søk, Tonje, og det behager dem ikke. Norske myndigheter er ikke særlig glad i klar tale! Så det er nok ikke godt for deres selvfølelse at du skriver, men jeg tror det er godt for din egen karakter at du er rakrygget.

  Liker

  1. Ja, mer presis enn det går det ikke ann å få sagt det. Barnevernet liker overhode ikke kritikken i sosiale medier, og føler seg vel fornærmet eller nærmere bestemt som de selv sier krenket. Så en liten gylden regel «Gjør mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg.»

   Liker

 3. Det ser ut til at den anonyme reporteren glemte å se på videoene dine, Toonje …
  Klargjør en lydopptaksenhet for eventuelle mulige møter med barnevernstjenesten og sørg for at batteriet ikke tømmes! (eller lag et reservebatteri osv.)

  Liker

 4. Du har rett på å vite navnet til vedkommende. Hemmelige bekymringsmeldinger skal ikke taes til etterretning i følge loven. Men jeg sier som Rune lenger opp her, det virker som om det er en person med agenda en som liker dolke folk i ryggen.

  Liker

  1. «Hemmelige bekymringmeldinger skal ikke taes til etterretning i følge loven» Send meg en link om hvor det står i loven?

   Liker

  2. Ja Hilde, det er en person som kommer med løgnaktige påstander med å dolke folk i ryggen som du sier. Har jeg rett på å vite navnet til den anonyme melderen? Men kan du muligens henvise til en paragraf så jeg kan se nærmere på dette.

   Liker

 5. Ved to anledninger har jeg funnet ut at en ‘anonym bekymringsmelding’ faktisk kom fra ansatte i bv og ikke fra noen som kjente til familien personlig. Tror det er ganske vanlig for å få satt igang en sak.

  Liker

 6. Apropos det Teeje Lervaag sier: Jeg husker en sak fra omtrent 15 år siden. Der ble det påvist at en anonym bekymringsmelding til barnevernet faktisk var sendt fra barnevernets datamaskin. Det var før troskyldige folk visste så mye om at meldingers opprinnelse kunne oppspores. (Men barnevernet fikk ingen refs for meldingen der de hadde skjult seg selv. De fikk, naturligvis, lov å kjøre videre med det de drev på med.)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: