#heierna// Ikke flere ansatte i barnevernet

Statsminister Erna Solberg etterlyste i sin nyttårstale flere suksesshistorier i barnevernet.

Etterpå starter sosionom Ine Haver ved Stavanger barneverntjeneste #heierna, en kampanje der ansatte i barnevernet svarer på statsministerens nyttårstale som mener flere suksesshistorier i barnevernet krever flere stillinger. Det er galskap! En kampanje for å utnytte, og ta fra oss våre verdier. Riktig nok å ta fra oss familien på urettmessig grunnlag. En kampanje for å svekke våre rettigheter, for bare tenk deg de krever flere ansatte i barnevernet og får det som de vil. Og det vil ha større effekt til å ta flere grunnløse barn ut av hjemmet, samtidig står man der helt maktesløs. Flere folk i barnevernet, mer makt som svekker våre rettigheter til å kunne beskytte seg selv og familien. Og det har stor innvirkning i alle våres liv, så alle burde bry seg og i verste fall må vi stå sammen. For jeg tror virkelig ikke alle skjønner og forstår hvor galskap det ville vært med flere ansatte, men forstå det den som kan.

Jeg har vært i barnevernet hele livet, og det har alltid vært en kamp. Hvor går grensen for umenneskelig behandling. Jeg har vært gjennom ild og vann gjennom alle årene… Jeg straffes for å være et mobbeoffer på skolen, det ene etter det andre. Austarheim skole- Ingunn B. Svandal ved Sauda kommune sender bekymringsmelding til barnevernet med påstander og anklagelser om at det er noe alvorlig galt i hjemmet, for skolen selv klarer jo ikke å håndtere mobbesaker og vil derfor skyve bort alt negative ved skolen for å ikke få et rykte på seg. Det er galskap! Barnevernet gjorde alt i sin makt, for å ødelegge og rive opp familien min. Jeg ble totalt utkjørt, utmattet og full av tårer. Og videre fortsetter det mot et større overgrep, og alt i livet mitt ramler som om ingenting betyr noe lenger.

Suksesshistorier i barnevernet krever at ansatte i barnevernet gjør jobben sin etter lovverket, og det krever at ansatte ikke hever seg over norsk og internasjonal lov. Det vil være voldsomt mange krav for flere suksesshistorier i barnevernet- som det barnevernet vi ser i dag lever vi under tilstander som ikke er bra for noen av oss. Det er galskap og i det hele tatt vær på tanken om flere ansatte i barnevernet, jeg vet ikke hvor vi skulle gjort av oss med ennå flere historier som sårer og ødelegger oss. Vi må gjøre noe!!!  Hva da, spør du sikkert. Jeg vet ikke, men noe må gjøres.

Men alle har altfor mye å gjøre, og springer fra det ene til det andre- forteller sosionom Ine Haver. Nei, alle har ikke altfor mye å gjøre. Barnevernet behøver ikke flere ansatte, det er hva- hvordan- hvor barnevernet velger å bruke ressursene sine. Men det er vel lettere å fare med løgner, enn å gjøre det riktige. Det handler ikke om suksesshistorier i barnevernet, alt handler om makt og flere penger i lommeboka på de ansatte for hvert barn de klarer å nappe til seg… Det skal vi ikke godta vel!? En dag skal de stekes og grilles i sitt eget fett.

Barnevernet må slutte å trakassere/springe etter familier som ikke har behov for noen hjelp. Så slipper ansatte å klage over for mye å gjøre om å springe fra det ene til det andre. Det er bare tullprat! Når det å ha for mye å gjøre går ut på og stjele/kidnappe og bortføre barn fra mor og far, ved å plassere dem i beredskapshjem, fosterhjem og institusjoner så er det ikke rart de klager over for lite ansatte. Hvor masse penger er det snakk om at kommunen får i året, for å drive såkalt barne industri?

Hva sier den nye barneministeren vår, Kjell Ingolf Ropstad? – Han tar “bekymringene” om barnevernet på alvor. Og var i Stavanger for leden dag for å møte personer bak kampanjen som ber om flere ansatte i barnevernetEn skal ta de barna en skal ta, og ikke de barna en IKKE skal ta. Det skjer alvorlige overtramp hver dag, alvorlige lovbrudd og brudd på menneskerettighetene men det skjer aldri noe forandring i systemene som bedrer forholdene grunnet de så sitter å styrer dette landet vil heller satse på overgrep mot familiene.

4 kommentarer om “#heierna// Ikke flere ansatte i barnevernet

 1. Klare og gode resonnementer. Dette synes jeg er en av de beste tingene du har skrevet, Tonje. Ikke slik å forstå at ikke andre innlegg fra din hånd er dårlige, men dette traff meg rett i mine egne tanker for tiden.
  Flere kommuner i Rogaland har barnevern som volder familier stor sorg, ja.

  Liker

  1. Hva var det jeg skrev for noe? Dobbelt nektelse som ble det rene vrøvl – – – et «ikke» for mye !!!
   Det skulle være: «Ikke slik å forstå at andre innlegg fra din hånd er dårlige …»

   Liker

  2. Ja… Tenker det er viktig å stå imot. Selv om mitt innlegg ikke har så stor betydding for eh, ja hva kan man si… de så sitter å styre. Men jeg har jo nå skrevet innlegg om hva jeg mener om den galskapen ved å ansatte flere i barnevernet, hva problemet er. I tillegg har jeg sendt innlegget til noen fåå nettavsier for å håpe på at innlegget blir sett og lest av flere.

   Takk, ha en videre god dag Marianne;)

   Liker

 2. Gode argumenter, Toonje.

  La meg oppsummere mitt perspektiv: Det er ikke ved en tilfeldighet at regjeringen peker på kommunene. Systemet er bygget på en måte som beslutningstakere kan forandre ansvaret rundt og rundt.

  På slutten er lokal barnevernsforvalter et eneste punkt i fiasko i systemet, har det endelige si om ressursbruk og kan kun overvåkes av kommunen. Ofte er det ingen tilsyn i det hele tatt, eller kommunen skyver sine økonomiske interesser over barnets beste. Ifølge ulike nyhetsartikler er du dessverre ikke alene i Norge der det ble lansert en rettslig barnevernstiltak som svar på rapporterer at skolen ikke bryr seg om mobbing.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: