Fellesforbundet støtter skjult slavearbeid

Telefon samtale med helse og sosial Alexsandra Edberg i Stavanger kommune

Stavanger kommune med nav driver med slavearbeid

Alle som er lett psykisk utviklingshemmet og har fått uføretrygd får ca 20 000,-
etter skatt er betalt sitter man igjen med ca:15 000,-
Stavanger kommune tilbyr kommunal bolig (bøttekott) til kr: 6000,-
Strøm på kr: 2 000,- og mob kr: 500,- og mat kommer utenom

 

Regnestykket blir da sånn:

uføretrygd: kr: 20 000,-

Skatt:         kr:-5000,-

Kum. leie   kr:-6000,-

Strøm        kr:-2000,-

Mob           kr:-500,-

Mat            kr:-6500,- er igjen til mat og klær og andre dagligdagse ting.

 

Fellesforbundet vta-overenskomsten-2016-2018

 1. Minste sats for lønn

Minste sats for lønn fastsettes ved de sentrale forhandlingene mellom Fellesforbundet og ASVL. For perioden 2016-2018 er det oppnådd enighet om at minste sats for lønn er satt til kr 18,50 pr. time.

 

Dette er en skam da det er mange oppegående mennesker som blir tvunget inn i dette systemet og kan bare oppnå luselønn, uføretrygd sier du, stiger leie og strøm som alle vet så gjør det det ja da strekker ikke uføretrygda til da det er et minimum for og overleve.

Skal man leve på minstesatsen eller som «Per» fikk tilbud om 3500,- for en måneds slitt og det er før skatt, det blir ikke den rare time betalingen av dette.

 

Stavanger kommune og nav sier det skal være sånn (lev i fattigdom) Kvaleberg Industri AS.
Tjener seg rike på lettere psykisk utviklingshemmede folk med slavearbeid minstelønn på kr 18,50 noen av arbeiderne må betale for og få lov og jobbe!!

 

Trodde slaveriet var avskaffet ved lov i Norge men det gjelder visst ikke de med diagnose.
Som det blir sagt i telefonsamtalen med kommunen så er han ikke smart nok som varer ærekrenkende og høre fra en offentlig ansatt.

 

ER DETTE DET RIKE NORGE VERDIG?

4 kommentarer om “Fellesforbundet støtter skjult slavearbeid

 1. Det finnes som hun sa og, folk som ikke får betalt for å jobbe på sånne steder men at folk må betale for å være der, er det virkelig det dere vil, 30kr er mye det for tilrettelagtarbeidsplass🙈🙊

  Liker

 2. Et kategorisk hat er hva dette er. De som har en lettere nedsatt funksjonsevne kan gjøre en jobb som er omtrent like god som andre. Det kommer litt an på arbeidsoppgavene.

  Hvis man først skal begynne å lønne ut ifra hvor god jobb men gjør, så er jeg redd for at det er svært mange av de maktpersonene som har blitt kritisert på denne bloggen, som ikke skal ha noen lønn i det hele tatt!

  Hvis man først skal ta den diskusjonen i et samfunn, så bør man gjøre det på tvers av hele samfunnet. Altså bør man da vurdere alles innsats.

  Og da er det mange av de som sitter i lederposisjoner her i dag, som mister lønna si. For eksempel de som er ansvarlige for denne respektløse behandlingen av de som har funksjonsnedsettelser.

  Liker

 3. Herregud.. Er de i stand til å utføre et slags arbeid, vil jeg også tro de er inneforstått med det nedverdigende i ikke å få betalt for den jobben en gjør. eller i værste fall å måtte betale for noe som andre lønnes for.. Jeg skjønner selvsagt verdien i konseptet med vernede bedrifter, og dermed også at det ikke kan gis lønn her på samme vis som i ordinære firma, men noe godtgjørelse for utført arbeid skal ALLE ha! Tar en vekk all form for lønn, mener jeg det ikke lenger kan kalles slikt som jobb, arbeidstrening, osv, og dermed heller ikke være pliktig. Å fjerne selve formålet med en jobb, er å ta fra de all verdighet i så måte, for med det sier jo samfunnet at de- og det de gjør ikke er vært en dritt.

  Liker

 4. Joda, men hvis en setter satsene for høyt, er det også en stor risiko for at folk utnytter ordningen… Dessuten må jo alle andre betale mye mer i skatt… Så det er alltid to sider av en sak..

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: