Politibistand ved hjemmebesøk

Barnevernet benytter seg godt av politiet ved hjemmebesøk, henting av barn og barnevernsbarn som er på rømmen. Hvorfor blir politiet ofte brukt som bistand?

 

SAUDA: 2015-2017 på hjemmebesøk hadde barnevernet konstant med seg politibistand.
Er det mulig å stille seg spørsmål om hvorfor det var politi på dørene hjemme hos oss hver gang ved hjemmebesøk? Det har aldri vært noe slag av dårlig forhold i hjemmet, omsorgssvikt osv… ALT er greit! Ja, altså inntil barnevernet kommer da er visst alt galt.

 

Saksbehandler i barnevernet Synne Skorpe og Solveig Steinsland med bistand fra politiet tramper ned dørene uanmeldt. Jeg ser ut vinduet, da ser jeg en vanlig bil og en sivil politibil. Jeg tar deretter et dypt åndedrag for å slappe av i skuldrene og få tankene litt på plass, samtidig prøver jeg å forstå hva som skjer. Jeg kjenner tårene bare plutselig vil renne for hvilken rett har de til å angripe familien min? Det er ikke første gang, og heller ikke siste gang… Men det var like tøft hver gang! For hvilke rettigheter har vi barn oppi alt dette? Selv om man nekter samtale så fremlegger barnevernet grove trusler, og da er det ikke særlig frivillig lenger men bruk av tvang og makt. Jeg vil ha de bort! – Synne Skorpe og Solveig Steinsland har ingenting i mitt hus å gjøre, det er krenkelse av privatlivets fred. Og ved andre ting så vil jeg ikke ha politiet på dørene, 2-3 betjenter som påstår at de gjør jobben sin det så langt fra virkeligheten det går ann og komme. Det er et overtramp! Uthengt i bygda som kriminell. Hva vil folk tenke, hvordan vil folk reagere og hvordan skal vi få leve et normalt liv?

 

Jeg står i trappen ved yttergangen opp til stuen. Jeg kjenner en sterk frysning nedover i ryggmargen av å se synet av politiet som tar seg inn dørene. Selv om de ikke var kommet for å ta meg og brødrene mine med seg den gangen, så var de alltid ute etter å ta oss på noe vi gjorde eller som ble sagt i rommet. ALT kunne bli brukt mot oss. Jeg var redd for hva som skulle skje med oss, som i hvilke planer de hadde lagt for oss?! Synne Skorpe var ekstrem høylytt der hun stod, midt på stuegulvet vårt og vifta frem og tilbake med armene med et kroppsspråk som var veldig truende for oss alle. Og at politiet da ikke reagerer på oppførselen og holdningen til disse to saksbehandlerne, Synne og Solveig er merkelig.

 

Så har vi saker der politiet bistår barnevernet under henting av barn på skolen. Hvem gjør noe sånt? Politistaten dekker overfor barnevernets forbrytelser hver dag. Jeg tar et utdrag fra tv2 her:Under oppsyn av politiet blir han ført bort

En blid 13-åring var på påsketur med mor og sine to brødre. Snart blir livet til den 13 år gamle gutten snudd opp ned. To dager etter ferien skjer det som gutten har fryktet. Mot slutten av skoledagen møter plutselig barnevernet og politiet opp på skolen. 13-åringen blir hentet ut av klasserommet. Han blir holdt i begge armene av læreren og en dame fra barnevernet. Under oppsyn av politiet fører de ham inn i en bil.

VIL HJEM: Den 13 år gamle gutten bor i dag alene på en institusjon, milevis fra venner, skole og familie. I en e-post forteller han hvordan han har det.

De kjører rett til flyplassen. Han flys til Stavanger og fraktes videre til Jæren.
– Gutt (13) går til sak mot barnevernet i Bergen

– Saksøkte barnevernet – får bli hos mor

I en e-post beskriver gutten hvordan han selv har det.

 

«Jeg går jo glipp av ALT nå skole, venner, høytider-ALT! ORKER IKKE MER NÅ!
Jeg MÅ HJEM NÅ! Har det helt GRUSOMT NÅ!»


Barne- og likestillingsminister Ropstad, VÅKN OPP!

5 kommentarer om “Politibistand ved hjemmebesøk

 1. Det er egt ikke noe synd i deg, faren din driver med omsorgssvikt og setter barn til verden han ikke kan oppdra på en ordentlig måte😊 eller jo det er synd i deg, men ikke faren din

  Liker

  1. I din kommentar får du det til å høres ut som du selv har problemer, har du det? Ikke bare er du frekk, men du lager din egen historie på meg og hvordan min pappa er. Kanskje bedre å la vær å kommentere noe med mindre du har noe saklig og relevant å komme med?

   Liker

  2. Hvem er du som sitter her å dømmer andre for omsorgsvikt? Har du sett dette eller er det bygdedyret som har tatt bo i deg ?
   Sitter du ikke med fakta bør du faktisk holde deg for god til å komme med slike usmakelige beskyldninger mot hennes far og henne.

   Liker

  3. Thea Emelie. Dra deg langt vekk din vemlige jävla dust. Kem faen er du å gi Tonje sånna frekke kommentarer. Lägg in deg på psykiatrisk avd Thea Emelie 🤮

   Liker

 2. @Thea Emilie: er du et vitne i tilfelle Tonje? Hvor og når har du vært til stede?
  Ellers din kommentar fra langt borte mot et vitne er ganske verdiløs.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: