Bekymringsmelding, tilsvar og klagebrev

Mottakskonsulent ved Stavanger barneverntjeneste Siw Landsnes ringte meg for et par dager siden ang om at jeg ville få brev i posten. Bufetat, avdelingsleder Hege Garbo Småmo sendte inn en bekymringsmelding på meg fordi jeg stilte opp på møtene de arrangerer. Mye av det jeg vil si på bloggen står allerede i klagen som er blitt sendt til fylkesmannen og som tilsvar tilbake til barnevernet.  Så vi snakkes på neste infomøte enten eller om jeg kommer inn!

Til ennå en opplysning: Jeg er i gang med å politianmelde dere 

Det er virkelig på tide å straffeforfølge og granske enkeltpersoner i politi og barnevernet, som av egen vinning eller andre motiv krenker andre mennesker og familier. De forhandler i strid med nasjonal og internasjonal lov hver eneste dag, de fratar oss retten til et liv

Meningsmotstander er også et medmenneske 

Trakassering av mennesker i den offentlige debatten er en alvorlig trussel mot vårt folkestyre, sa kong Harald i sin tale under stortingsmiddagen.

Om bekymringsmelding til barnevernet. Er det nok å bare være bekymret?

Her trengs åpenbart kunnskap både i skoleverket, helsetjenesten og kommuneadministrasjonen når det skal gis melding og hvordan det eventuelt skal gjøres. Og ikke minst når det ikke skal sendes melding til barnevernet. Det er galt om det ikke blir gitt bekymring når det foreligger alvorlige forhold. Men det er også galt å sende inn bekymring der det ikke er grunnlag for det, og hvor man setter til side alle prinsipper for involvering, deltakelse i beslutningsprosessen, informasjon, taushetsplikt og samtykke. Det bryter med den tilliten personellet skal forvalte og skaper et dårlig klima for samarbeid. Og det er en trussel mot foreldrenes krav på rettssikkerhet hvis fagpersonell sender bekymringsmelding uten at det foreligger objektive funn som tilsier at barnevernet skal kobles inn.

Det er ikke et krav om sikker kunnskap – det er andre som skal etterforske. Det skal likevel gjøres rede for objektive funn som gir grunn til mistanke. Melding skal ikke sendes ut fra antakelser eller en generell bekymring, men på bakgrunn av konkret mistanke. Og mistanken skal altså knyttes til alvorlig omsorgssvikt, overgrep eller barnemishandling.

En tanke om “Bekymringsmelding, tilsvar og klagebrev

 1. Jeg merker jeg blir kvalm av å lese dette.
  Og det er så avslørende!
  Her kan Bufetat ansatte sende bekymringsmelding basert på personlige følelser du vekker i dem. Bare fordi de ikke liker at du møter opp og får dem til å «føle uro» så legger de ned både ressurser og maktbruk (les politi og bekymringsmelding), og setter igang en konflikt som nå vil eskalere, og beslaglegge ENDA mer ressursbruk både hos barnevern, politi og dem selv.

  Ressurser som skulle vært brukt på barn som faktisk trenger dem.

  Mens de konsentrerer seg om seg og sitt, blir barn som lever med vold og rus forglemt…

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: