Gratulerer med dagen pappa. Jeg er glad i deg

Gratulerer! Du sier at dagen ikke er noe å feire med alderen, men jeg vil likevel gi anledning til å gi deg en gratulasjon. Dagen skal markeres og nytes med de gode minnene vi har hatt sammen. Vi har ikke mye glede igjen i livene våre grunnet all urett vi har blitt påført av den norske stat og kommune, men du har vært mest og lengst utsatt i livet. Jeg gråter på din vei

Du er barn av Waisenhuset. Det var en beintøff og hard oppvekst, du mistet hele barndommen din og hele tiden har fortiden forfulgt deg gjennom årene. Du har aldri fått fred 
Du er den sterkeste jeg kjenner. Det skal mye krefter og energi for å holde seg oppegående gjennom alle disse årene du er blitt krenket av den norske stat. Du er helt unik, pappa! 
Jeg setter mest pris på deg. Du har alltid kjempet for oss, alltid gitt oss trygghet og nærhet for at vi skulle få en best mulig oppvekst og en bra fremtid. Jeg har alltid følt meg elsket og trygg når du er der fordi du gir så mye av deg selv, du er helt fantastisk og det må du vite.

Min pappa har hele livet kjempet. Barnevernet, skole og rettssystemet prøver å fremstille han som en dårlig far og gjør alt for å knekke han og som hans datter står jeg her på sidelinja og føler meg helt ødelagt til tross for at jeg har vært gjennom akkurat det samme. Det fortjener ikke min pappa. Han er den snilleste, fantastiske og den beste å være inntil. Min pappa skal ikke stemples som kriminell. Hvorfor gjør dere dette Hege Michalsen? Han er ingen voldelig far og har aldri seksuelt utnyttet oss. Dere kunne i dette tilfellet vært ansvarlig for justismord om pappa fremdeles hadde sittet inne for det dere anklaget han for. Men uansett hvilken retning det tok står dere ansvarlig for å ha ødelagt og terrorisert familien i over flere år. Hvordan er det som far og hele tiden bli møtt med at man ikke er god nok, at folk som verken kjenner til deg eller familien kan ha rett til å uttale seg om foreldre er gode nok omsorgspersoner, og hva som er barnets beste? Det er maktpersoner som diktere familien. 

Hvilken høytid er det å feire? Når vi snakker om det er jo julaften rett rundt hjørne men hele poenget med julen er borte, julestemningen er forsvunnet fordi barnevernet sørger jo for å få det dritt for oss hvert eneste år. Denne julen fylles bare med de vonde minner, de vonde opplevelsene og marerittet som startet det hele. 

Bare for å påpeke at idag skal vi ikke bruke dagen til å feire et av dine år, slapp helt av. Men til å sette pris på at vi har hverandre at uansett hva som skjer er vi alltid der for deg og jeg vet at du er der for oss. Btw jeg har funnet noen deilige kakeoppskrifter på nettet som jeg tenkte jeg kunne bake i morgen for å feire deg/ikke årene dine. Takk for at du er den du er. Jeg er evig takknemlig for å ha deg i livet mitt! Jeg håper du uansett får en fin dag med oss

6 kommentarer om “Gratulerer med dagen pappa. Jeg er glad i deg

 1. Kjære Tonje og familien.

  En sånn hilsen viser at dere kommer strålende i land. Tenk for din far å ha en sånn datter, som forstår hva som gir mening og hva som er verdt å kjempe for.

  Om julefeiring: Kanskje poenget ikke er en stemning av den typen som betyr at mennesker med suksess feirer seg selv, men et enestående håp, et lys i mørket, fødselen av et menneske hvis liv på jord endte med å bli forsøkt radert ut og glemt, men hvor det ikke lyktes. «Lyset skinner i mørket, og mørket har ikke overvunnet det.»

  Hjertelig hilsen nå på Andre Juledag.
  Marianne
    

  Liker

  1. Tusen takk Marianne.

   Håper du har fine juledager hvor du enn feirer og hvem du feirer med. Jeg må bare få sagt at jeg beundrer arbeidet og ditt mot, Fardal og Reikerås m flere på hjemmebanne. Det står enormt mye respekt av det dere gjør og formidler ut til verden. Godt nyttår!

   Liker

 2. Du er sterk Tonje. Har fulgt deg et par år, imponerende. Varm og trivelig jente, med en enorm rettferdighetssans og mot til å si sannheten selv hva det koster deg! Imponerende! Fortsett å stå på, din stemme betyr mer enn du tror👍❤️

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: