Jeg var på intervju på Family Channel i Bergen

Okey så nå har jeg vært i Bergen og filmet inn videoopptak på Family Channel og da reiste jeg med Fjordline båten til Bergen så kjørte jeg opp til studio med Rune Fardal og det var en god følelse og fortelle min historie om barnevernet og hvordan Sauda (Hege Braseth og Hege Michalsen) har holdt på å ødelagt og trakassert meg og min familie. Jeg skriver jo blogg også som er en fordel når de i barnevernet (Hege Braseth og Hege Michalsen) holder på sånn, det de gjør er rett og slett å teoretisere familien min. Jeg legger video/opptaket under så hvis du ikke har sett den ennå så kan du se den her og gjerne del og spre den med alle du kjenner. Tusen takk

Vi blogges, toonje.blogg

video:Tonje ble mobbet på skolen som ikke... - Family Channel - Focus on Family & Human Rights in Norway

22 kommentarer om “Jeg var på intervju på Family Channel i Bergen

 1. Dette var utrolig å se. Du var flink. Fy flate som de har holdt på med dere 😦 De skulle virkelig fått sin straff! Kan jeg dele denne filmen, da jeg har en overraskelse til deg i morgen….Jeg håper at det går bra med deg og din familie etter alt dette ❤

  Liker

 2. Veldig trist å høre hvor lite opplyst du egentlig er. Det er tydelig her at du tilbakeholder mye informasjon. Barneverntjenesten blir ikke koblet på uten at det er en bekymring for omsorgssituasjonen. Det er mennesker som jobber i barnevernet, og mennesker kan gjøre feil. Jeg kan selvsagt ikke på noen måte uttale meg om det har forekommet feil eller ikke fra barneverntjenestens side. Likevel tenker jeg det er viktig at du husker at disse menneskene har valgt denne jobben for å hjelpe barn. De ønsker deg ditt beste, selv om det per i dag gjerne ikke er tydelig for deg.
  Når du søker manus styrker vel det egentlig påstander om at alle meningene og tankene ikke stammer fra deg, men gjerne fra din far? Jeg forstår at det har skjedd mye og at det kan være vanskelig å huske alt, men du søker manus når du kommer med vurderinger og egne vurderinger husker man. Barn er svært lojale mot sine foreldre og det er tydelig at du er påvirket av din far.
  Når du ønsker å fremme din sak på best mulig måte er det dumt med faktafeil. Det er for eksempel etter min viten ikke korrekt at noen har mistet jobben. Synes også det er veldig dumt av deg å navngi enkeltpersoner. Er egentlig litt usikker på om det i det hele tatt er lovlig å henge ut andre med navn på denne måten? De fleste «oppegående» mennesker vet i alle fall at det er to sider av en hver sak 🙂
  Uansett håper jeg at du har det bra der du er nå og at din far ivaretar deg på en god måte 🙂 Dersom du en dag er i behov av hjelp håper jeg inderlig at du kan ha tillit til hjelpeapparatet og forstå at de ønsker deg vel- selv om du ikke alltid er enig i hva som er det beste for deg.

  Liker

 3. Det er ganske påfallende at en som skriver slik til Tonje som ovenstående, og med påstander om at hun lyver, holder seg anonym.
  Nei, ennå har ikke sosialstatsdiktaturet nådd så langt i Norge (enda barnevernet & co stadig prøver å få det til) at det ikke er lov å nevne ved navn offentlig engasjerte og betalte personer som gjør bestemte ting. Forøvrig: Hvis disse aktørene er så stolte over at alt de gjør er så riktig, rimer det dårlig at de samtidig mener seg «hengt ut» når andre sier kraftig ifra om at det er man slett ikke enig i. Å «henge ut» betyr vanligvis «å vise frem at noen har gjort noe utilbørlig», hva? Det er altså den anonyme her (og alle de andre tilhengerne av barnevernet idag) enige i. Man får stå ansvarlig for sine handlinger utført med offentlig autoritet og makt, ellers er det særs avslørende.
  Svakt truende snusfornuft fra denne personen med barnevernsbånd bekrefter nøyaktig det kritikerne mener om vårt nåværende barne»vern»: De verner ikke barn, innrømmer aldri KONKRET å ha gjort noe galt, retter aldri på den skaden de gjør, og tror de har mere innsikt enn oss andre i andre menneskers hjerner og hele liv. Det fins intet i barneverneres utdannelse eller praksis som gir basis for slik innsikt, intet som gir dem grunnlag for å vite bedre enn Tonje selv om henne, hennes familie og hennes liv.
  Når jeg har forelest for studenter, samt i retten som sakkyndig vitne, har jeg alltid hatt med manuskript, og holdt det fremme og konferert det mens jeg snakker. Det tjener naturligvis til å holde en linje, og til ikke å uteglemme viktige punkter. Jeg har ofte også på forhånd konferert med andre om hva jeg burde si, hvofdan jeg burde formulere det, og har bedt dem lese igjennom manuskriptet. Denne arbeidsmetoden er tydeligvis den anonyme ikke kjent med, enda det er den det er almindelig enighet i akademiske miljøer om er den beste. Vel vel, kanskje den anonymes arbeidsmiljø er mindre seriøst. Det skulle ikke undre meg; jeg har hørt, og lest referater av, barneverneres sørgelige prestasjoner i tylkesnevnder og domstoler. Når Tonje særlig mot slutten av intervjuet blar i sitt manus, er det akkurat det jeg selv ville gjort, for å sjekke om det var viktige punkter som ikke var blitt tatt opp. Det er helt naturlig. Og hvis Tonje har konferert med sin far, er det også helt naturlig. Han er nok adskillig mere å stole på for henne enn barnevernere og deres hjelpere, inklusive de som vil være anonyme men allikevel øve press.

  Liker

 4. Due: Tusen takk, jeg setter stor pris på på en sånn kommentar. Ja de har holdt på lenge og det sliter jo ufattelig på hele familien men de skal få stå til ansvar for alt faenskap de har gjort. Så klart du kan dele det videoopptaket og du må bare spre og dele det til alle du kjenner.

  Liker

 5. Anonym: Jeg ser Skånland har beskrevet mye av det jeg ville si om manuset men mener du Anonym de to saksbehandlerne det er snakk om jobber de i barnevernet ennå?
  Det høres mer ut som om du er ansatt i barnevernet med det du skriver
  Med den hjelpen jeg har fått fra barnevernet, den hjelpen kan jeg klare meg uten da den hjelpen har bestått i trakassering og frihetsberøvelser og har heller ikke hjulpet når jeg ble mobbet så barnevern er ikke noe jeg anbefaler så finn deg en annen jobb du.

  Du sier i ditt innlegg at barnevernet hjelper barn. Det har jeg aldri opplevd i Sauda da jeg kjenner til flere familier som har opplevd det samme som meg og min familie.

  Til opplysning det er kjent blant folk at man har med en huskelapp når man sitter foran flere kameraer og kan få jernteppe. Men du har gjerne ikke unger selv så det er vel vanskelig for deg og vite.

  Liker

 6. @Anonym:
  «Barneverntjenesten blir ikke koblet på uten at det er en bekymring for omsorgssituasjonen.»
  Det er teorien – hvordan det skal være.
  Ikke nødvendigvis øvelsen.
  Du synes å ta det et a priori aksiom som praksis er i henhold til teori alltid. Jeg ville ikke ta det som ble gitt.
  Hvis du er deltaker i historien, hvorfor er du anonym? Hvis du ikke er deltaker, har generaliseringer ikke noe å gjøre med vitnesbyrd. Vitnet vitnesbyrd er direkte bevis, generaliseringene er mest sannsynlig ikke bevis i det hele tatt, eller er mest indirekte bevis. Direkte bevis kan motbevise indirekte bevis når som helst – og aldri omvendt.

  Liker

 7. Jeg kan forestille meg hvor vanskelig situasjonen kan være for offentlige tjenestemenn at et barn de burde ha blitt beskyttet og så etter hennes beste interesse, er vitne mot dem i offentligheten …
  Den eneste måten å diskutere er å ta faktiske bevis og gi sine vitnesbyrd.
  Men de var ikke klare til å gå på denne måten – de har trukket saken tilbake før det kunne ha kommet til tingretten.

  Liker

 8. Nei, det er irrelevant om barnevernerne ØNSKER Tonjes beste. Det beste, det vil vi alle sammen. Våre intensjoner og ønskedrømmer og irrasjonelle tro er ingen gyldig unnskyldning for det vi gjør. ? Den anonyme antyder med moraliseringene om at barnevernet både vil og (implisitt) vet Tonjes beste, at deres ansettelse og formelle merkelapp skulle være en garanti for at de er reelt kompetente til å styre andres liv? Å forestille seg at det barnevernet & co har bedrevet overfor Tonje og hele familien skulle være til det beste for noen av dem, eller for det samfunnet som dytter på hennes familie denne slags oppførsel, grenser til sinnssykdom; det er i alle fall kverning i en forvirret bakevje. Og så ønske at Tonje igjen skulle ha tillit til galningene? Det ville være særdeles ubegavet av Tonje.
  John Alvheims bud nr 10 for dem som er i barnevernets søkelys: Behøver du hjelp, bruk venner og slektninger, eller klar deg selv.
  http://www.barnasrett.no/Nyttig/alvheims_ti_bud.htm

  Liker

 9. Marianne Skånland: Jeg og familien vet selv hva som er best for oss og hva som er det beste for enkelte av oss. Jeg synes ikke at Barnevernet har rett til og si hva som er det beste for noen av oss. Det er faktisk oss selv som kjenner oss best og vet hvem vi er så barnevernet kan ikke bare komme å si «nei dette er det beste for deg å flytte», Men barnevernet har så sinnssykt med makt så de kan jo si og gjøre hva en de vil uten at det får noen som helst konesekvens for det for staten bare godtar at systemet er sånn og gidder ikke gjøre noe med det.

  Liker

 10. Jeg vil også benytte anledningen til å støtte Tonje i saken mot ett barnevern som bryter familien hennes ned i stedet for å hjelpe.
  Jeg setter stor pris på måten Tonje forklarer sin egen sak sammen med Rune Fardal i dette interjuet. Og også bloggen er veldig bra i mine øyne.
  Men jeg er også sikker på at Tonjes liv ikke er ødelagt, selv om hun og familien har gjennomgått store utfordringer, så tror jeg at det er mye lys i tunnelen og spesielt om familien holder sammen i dette marerittet.
  Og etter å ha leste meg opp på barnevern og sosiale saker i noen år nå og fått innsyn i mange komplette saksdokumenter, har vært med på måter i barnevernets lokaler, vitnet i tingrett til fordel for en mor, og mye mer, gjennom de siste årene, så ser jeg nå mer og mer ett barnevern som er nesten totalt uskikket til å gjennomføre sine egne gode ønsker og sitt formål om å skape trygghet og trivsel hos barn.
  Her er det ansatt unge jenter på så vidt over 20 år som går i gang med «utrede erfarne mødre med store barneflokker til å være uskikkede mødre, til å bli mødre som er så farlige for egne barn at disse mødre etter en stunds utredning ikke lenger får være sammen med sin egen barneflokk som de har fostret opp i 10 år inntil de kom under disse «tenåringene» som praktisere sin nyervervede skole lærdom på verste vis.
  Min mor ville sagt at det er kyllingen som skal lære høna å verpe. Men det er verre enn det, det er kyllingen som tar fra høna hele ungeflokken.
  Men dette siste er en annen sak, heldigvis ikke Tonjes sak, selvom det også i Tonjes sak er mye sakshåndtering som ligner på sakshåndtering utført av kyllinger.

  Liker

 11. Kåre Sørlie: Tusen takk for en støttende kommentar. Store deler av livet mitt er ødelagt, livet mitt var ikke så komplisert og så ødelagt for mange år tilbake. Både familien min og skolegangen min er brutt ned men de har ikke klart å knekke familien min for det, fordi vi står sammen og vi er sterkere enn alle de fuckings folka i barnevernet til sammen fordi det er vi som snakker sant og barnevernet (Hege Braseth og Hege Michalsen) som lyver har gjort alt i sin makt for og ødelegge og bryte hos ned.

  Ja barnevernet skaper hvertfall ikke trygghet og trivsel oss barn. De skaper uro og terroriserer familie og barn og gjør det utrivelig og leve, de skaper masse ødeleggelser og selv etter det forventer de at folk skal ha tillit til dem.

  Det er dumt at det er ansatt unge jenter på så vidt 20 år som kommer rett fra skolebenken, vi har jo selv hatt de hjemme hos oss. Men at de kommer hjem og forteller foreldrene at de ikke er bra nok selv når de er oppi 40-50 årene som har ungdommer hjemme hos seg. Og at de ansatte tror de er så mye bedre selv når de ikke har unger en gang så er det tåpelig og komme hjem til andre som har unger og fortelle at de de gjør er feil.

  Liker

 12. Kom over bloggen din via en deling som var gjort på facebook, og ble sittende her og lese og har nå også sett videon. Du verden hva du har vært igjennom. Jeg finner ikke ord..
  Ser en anonym lenger opp her kommenterer at du bruker manus, men det virket for meg logisk at du gjorde med alt du har vært igjennom. Syns det var veldig tøfft gjort av deg å fortelle din historie. Syns heller ikke (som også ble påstått av anonym) at dette er oppdiktet av din pappa. Bloggen din har jeg inntrykk av at kommer fra et opprørt barnehjerte.
  Kjenner selv til noen som bor hos fosterfamilie, men de er der for en god grunn. De trives der og har det bra der. De har en trygget der som de ikke hadde hjemme (dette har de selv sagt). Så ja, det finnes solskinnshistorier om barnevernet. Det er (dog tydeligvis få) flinke saksbehandlere enkelte steder. Men du verden så mange det er som ikke vet hva de egentlig driver med. Barnevernet skal ta tak i bekymringsmeldinger, men de skal ikke bare finne på ting for å ødelegge en familie. Slike historier er det alt for mange av! Og det tyder på alt for mange inkompetente saksbehandlere.
  Ønsker deg alt godt. Du virker som ei sterk jente, og husk at uansett oppspinn de kommer med, så vet du sannheten 😊

  Liker

 13. Jessie M.: Hei Jessie.
  Flott at du du tar deg tid til å se gjennom bloggen og skriver en kommentar.

  Jeg hadde bare med meg arket for og passe på at jeg fikk med meg alt og når man står der og forteller sin historie slik jeg gjør så er det lett å få jernteppe og man står fast av og til. Ja det som Anonym skriver opp forbi er tullete. Jeg driver blogg for og belyse om hva meg og min familie har opplevd og hvordan vi ble behandlet av systemet, jeg ble mobbet og kidnappet og bortført av barnevernet 2 ganger og jeg skriver fra hjerte og jeg bruker alltid mine ord. Jeg har aldri opplevd et barnevern som er til hjelp, isteden for og si at barnevernet er til «Barnets beste» så kan man si at de er til barnets verste for det stemmer riktig nok.

  Liker

 14. Hei Tonje
  Jeg hørte på din historie og dere er blitt begått en stor urett fra den norske stat under offentlig etat det norske barnevern. Det er modig ungdom som deg som får karusellen i gang. Stå på videre.

  Liker

 15. Jeg vil gråte når jeg hører din historie! Det er grusomt med all denne ansvarsfraskrivelse vi hører om…

  Liker

 16. nina m. iversen: Ja. Det er veldig grusomt at barn og unge må lide gjennom dette. Vi bor i Norge men dette er ikke verdens beste land å bo i, absolutt ikke. Det er et farlig land å bo i

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: